A mai napon elrajtolt a várva várt 2023-as női kézilabda-világbajnokság. A magyar válogatott is részt vesz, a cél a legjobb nyolc közé jutás. Az első napon még nem volt érdekelt a magyar válogatott, de azért akadt egy-két érdekes mérkőzés.

Rögtön egy kis meglepetéssel indult a torna: a C csoportban Ausztria egy kiélezett meccsen verte Dél-Koreát. Az első félidőben még 5 góllal vezettek nyugati szomszédaink, viszont az ázsiai gárda visszajött a mérkőzésbe Ryu, a Győrben légióskodó jobbátlövő vezetésével. Az osztrákok megint elléptek, többek között a korábban Vácott és Mosonmagyaróváron is légióskodó Kovács Patrícia vezényletével, aki hét találattal zárta az összecsapást. Hiába sikerült egyenlíteni Dél-Koreának, a végén egy időn túli hetessel Ausztria győzött 30-29-re.

Ugyanebben az időben csapott össze a G jelű négyesben Brazília és Ukrajna. A mérkőzést simán nyerték a papírformának megfelelően a brazilok 35-20 arányban. Itt is játszott mindkét oldalon egy magyarországi légiós: a győrieké a brazil De Paula 5, a fehérvárban szereplő ukrán játékos Szmbatjan pedig egy találatig jutott.

20:30-kor a címvédő Norvégia is megkezdte a szereplését az ellen a Grönland ellen, aki idáig mindössze egyszer vett részt világbajnokságon.  A grönlandiak az első negyedórában még tartották valamennyire a lépést, de a címvédő házigazda elhúzott és a végére felőrölte a szigetországiakat 43-11-es végeredménnyel.  A norvégoknál négy győri légiós is szerepelt, a kapun Solberg kiemelkdő teljesítményt nyújtott, míg a mezőnyben Brattset négy, Oftedal és Hovden pedig 1-1 gólt szerezett. Külön érdekességnek kiemelendő, hogy a norvégoknak a az első félidő végéfelé volt egy 8-0-ás sorozata.

A másik 20:30-kor kezdődő találkozón a G csoportban Spanyolország-Kazahsztánnal találkozott. A papírforma itt is beigazolódott: könnyedén nyert a Spanyol válogatott 34-17-re, úgyhogy a volt győri edző Ambros Martín örülhetett.

Megosztás