A sportágat szeretőket megdöbbentette a Váci NKSE közleménye, amelyen az áll, hogy Mészáros Rea, a válogatott és a csapat beállója abbahagyja a kézilabdázást. A mindössze 26 éves játékossal készítettünk interjút az elmúlt hetek történéseiről, és kicsit a jövőt is boncolgattuk.

Az alábbiakban a Mészáros Reával készített interjút olvashatjátok.

 

Handballexpert: Először kezdjük azzal a kérdéssel, amire már ezerszer válaszoltál, de lehet, hogy az olvasóink nincsenek teljesen képben. Miért hagyod abba az aktív kézilabdázást?

Mészáros Rea: Nehéz döntést kellet meghoznom valóban. Az ízületeim már egy ideje jelezték, hogy sok nekik ez a terhelés, az egészségem és a későbbi életem miatt a sportkarrierem befejezését választottam…

Handballexpert: Mikor kezdted el először úgy gondolni, hogy hamarabb eljöhet a karriered vége?

Mészáros Rea: Egy korábbi sérülésemet nem sikerült megfelelően rehabilitálni, ebből  kifolyólag a mozgásom beszűkült, és magam elé állított célokat nem tudtam teljesíteni. Az egyre gyakoribbá váló orvosi vizsgálatok sem bíztattak olyan pozitív beavatkozási lehetőségekkel, amely biztosította volna számomra a sportkarrierem további folytatását. 

Handballexpert: Mik a legemlékezetesebb momentumok a kézilabdázásban?

Mészáros Rea: Most még nehéz erre válaszolni, mert nem rég fejeztem be, és naptól napra jönnek elő emlékek. 

Handballexpert: Nem maradsz távol a sportágtól, úgy tudom. Mik a rövid- és hosszú távú terveid?

Mészáros Rea: Hosszú távú tervem a családalapítás, de az még nagyon távoli, nem találtam még meg az igazit. A rövid távú terveim között szerepel az iskola befejezése, munkahelyemen százszázalékosan megfelelni, és sokáig hasznosan tevékenykedni a fiatal sportolók fejlődésében.

Handballexpert: Miket ajánlanál a fiatal sportolónak? Ha lenne három fontos tanácsod, mi lenne az?

Mészáros Rea: Elkötelezettség, alázat a sport iránt. Ne féljünk a változástól! A kézilabda sok lemondással jár, amit meg kell tudni hozni. Nagyon sok gyógytorna és nyújtás, az a későbbiekben is nagy segítség lesz! Öröm legyen a játék, ne kényszer… Ha nagyon tömören tanácsot kellene adnom, ezeket adnám.

Handballexpert: Neked hogy telt a koronavírusos időszak? Mivel foglalkoztál? Mi segített? 

Mészáros Rea: Kevés pihenéssel, rengeteg ház körüli és kerti munkával, az adatlapomon is van fent egy-két kép róla. Nem unatkoztam egy percre sem, vagy az edzést végeztem, ami ki volt adva, vagy a fent említett dolgokat. A vírus lehetővé tette, hogy sokkal többet legyek otthon a családommal. 

Handballexpert: Mit gondolsz a következő szezonról? Szerinted mennyire befolyásolja a vírus a sportágunkat? 

Mészáros Rea: Nehéz ezt előre megmondani, senki nem tudja mi lesz még. Azt már most látni, hogy minden csapat nehezebben kezdte meg a felkészülést. Szerencsések leszünk, ha a magyar bajnokságot el tudjuk kezdeni, és probléma mentesen tud haladni. A nemzetközi mérkőzésekről nem tudok mit mondani egy ilyen vírusveszélyes állapotban, becslésekbe pedig nem mennék bele. 

 

Köszönjük szépen az interjút, és sok sikert kívánunk az életben!

 

 

Fotók: Váci NKSE, Ferencváros, 24.hu

Megosztás