Felemás előjelekkel várta a magyar és a horvát válogatott az Európa-bajnokság rajtját. A mieink a jelenlegi legerősebb kerettel, új szövetségi kapitány párossal vágnak neki a tornának. Szerencsére eddig a PCR tesztelések is sikerrel zárultak. A horvátok szövetségi kapitánya szerint jelen helyzetben nem sok értelme van megrendezni a kontinenstornát. Csapatából több játékos is hiányzik, sérülés illetve koronavírus fertőzés miatt.

A két csapat egymás elleni mérlege a magyarok javára billen. 27mérkőzésből 17szer a magyar csapat nyerni tudott.

Ahogy a korábbi világversenyeken lenni szokott az első mérkőzés mindig nyögvenyelős. Ezúttal sem volt másképp, bár Tomori kezdése remekül sikerült, az első hat magyar gólban főszerepet vállalt. A Siófok átlövője szerzett két gólt, kiosztott három gólpasszt, és kiharcolt egy büntetőt. Amire nem számítottunk, hogy a tartalékos horvátok is eljutottak ezidáig hat találatig. Sok hibával, idegesen játszott a magyar csapat, ami főként az eladott labdákban mutatkozott meg, továbbá nyolc percig kellett emberhátrányban játszani az első félidőben, így főként a horvátok vezettek. A szünetre azért sikerült egalizálni.

A folytatásban sem javult a játékunk, a második félidő elején egy ötperces gólcsendet is át kellett élnünk, a horvátok kapusa több ízben bravúrral védett. Nem ízlett az ellenfél nyitott védekezése. Klujber magabiztos büntetőiben bízhattunk. Ahogy haladtunk a hajrához, ellenfelünk elhitte, hogy nyerhet.

Továbbra is hajmeresztő hibákat követtünk el a játék mindkét elemében. Először kerültünk három gólos hátrányba. Tíz percig nem szereztünk gólt. Hihetetlen, és elszomorító.

Innen már nem volt visszaút, hatalmas meglepetésre kikaptunk és rögtön az elején veszélybe került a továbbjutás.

Magyarország-Horvátország 22-24

fotó: magyarhirlap.hu

Megosztás