A férfi Bajnokok Ligája ötödik fordulójában a Telekom Veszprém hazai pályán legyőzte Fazekas Gergő együttesét, a Wisla Plockot, a Szeged pedig pontot szerzett a Kielce otthonában. De nézzük, mi történt a többi mérkőzésen.

Celje – Barcelona: 31:37

Előzetesen mindenképp érdemes volt feleleveníteni a két csapat előző szezonbéli mérkőzését, akkor ugyanis a Celje egyetlen gólra volt attól, hogy pontot raboljon a katalán sztárcsapattól. És egyébként is elmondható, hogy a szlovén olyan együttes volt az elmúlt években, amelyik megúszta a nagy vereséget a Barcelona elleni mérkőzéseken.

A találkozó elején jól is tartották magukat a szlovénok, 7:10-nél alakult ki először nagyobb differencia, amely a félidőig még tovább nőtt, a második játékrészben pedig a meccs kimenetele már nem volt kétséges. Négy gólra még többször visszazárkózott a Celje, végül héttel kaptak ki, de ez is vállalható vereségnek volt tekinthető. Hazai oldalon Mlakar hat, a vendégeknél Janc, Wanne és Mem öt találattal zárt.

 

PSG – Aalborg: 33:30

Mindkét csapat szempontjából fontos meccs következett Párizsban, és bár sokáig szoros volt az eredmény, végül tovább folytatódott az Aalborg mélyrepülése. A meccset a franciák kezdtek jobban, 11:7-re is vezettek, a félidőre azonban a dánok visszakapaszkodtak a meccsbe, a szünetben látható egygólos különbség egyértelműen számukra volt kedvező. A második félidőben sokáig tűnt úgy, hogy akár meg is nyerhetik a meccset, a hajrában viszont a franciák voltak élesebbek. Hazai oldalon Prandi hét góllal járt, Máthé Dominik stabil teljesítménnyel, három góllal zárt. Mikkel Hansen hét gólig jutott, de a korábbiaknál nagyobb hibaszázalékkal játszott.

 

GOG – Montpellier 32:27

Egyik csapat számára sem indult pozitív előjelekkel a mérkőzés, hiszen a GOG mindössze egy bajnokit tudott megnyerni ideiglenes-új edzőjével a kispadon, a Montpellier pedig a múlt heti bajnoki mérkőzés során keresztszalag-szakadás miatt hosszú időre elvesztette Ahmed Heshamot. Az első félidőben az egyiptomi lövő hiánya ellenére a franciáknál volt az előny, a GOG-nek pedig folyamatosan az eredmény után kellett futnia, Emil Madsen tartotta meccsben a hazaiakat (16:18). A második félidőre teljesen megváltozott a játék képe. A franciák rengeteget hibáztak (eladott labdák, rossz lövések), amit a hazaiak ki is használtak. A félidei kétgólos hátrányból a Montpellier 43. percben érkezett időkéréséig ötgólos előnyt csinált a Gudme. Ezt követően beállt ez a különbség, a vége 32:27 lett.

 

Zagreb – Eurofarm Pelister 27:18

Zágrábban az edzőkabaré folytatásaként ezúttal a női válogatott éléről ismerős Nenad Šoštarić a következő áldozat. A mérkőzés első félidejéről mindent elmond, hogy a csapatoknak több volt a technikai hibájuk egyenként is, mint góljuk (10:10 gól a félidő végére, 14:11 az eladott labdák). A második félidő közepéig a Pelister tartotta magát, a meccs pedig egy tipikus küzdős balkáni csatának tűnt. Ezt alátámasztja az is, hogy az észak-macedónoktól két játékos is piros lapot kapott. A második kizárás volt a meccs fordulópontja, hiszen azt követően a félidő felét a horvátok 9:2-re nyerték, amivel a mérkőzést is behúzták (27:18). A mérkőzés kulcsfigurája a két piros lapot kiharcoló Timur Dibirov és a kapuban ismét jól teljesítő (38%) Matej Mandić volt.

 

Kolstad – Kiel 34:30

A Kolstad a Szeged elleni fölényes győzelem után a bajnokságban bukdácsoló, de a BL-ben eddig hibátlan Kielt fogadta. A meccs egészen elképesztő gólesővel kezdődött, de gyorsan alább is hagyott ez a lendület. A hazaiak már a legelejétől magukhoz ragadták a vezetést, ami a félidő közepén ötgólos is volt. Ebből először még sikerült faragnia a Zebráknak, a félidőre háromgólos norvég előnnyel vonultak a csapatok (19:16). A második félidőben a Kielnek sikerült utolérni ellenfelét, azonban néhány rosszkor jövő technikai hiba Skipagøtutól, Wienczektől és Reinkindtől és ismét három gól volt a két csapat között. Ezt követően pedig már nem tudott visszajönni a német rekordbajnok, végül négygólos győzelemnek örülhetett a trondheimi közönség (34:30). A meccsen a két csapat jobbszélsői, Sigvaldi Gudjonsson és Niclas Ekberg is 10-10 gólt szereztek és Sander Sagosen is eljutott 8 gólig volt csapata ellen.

 

Magdeburg – Porto 37:33

Borzalmasan kezdett a címvédő otthonában a Porto, hiszen a nyolc perc után csak két lőtt gólnál tartottak, nem omlottak össze. Az ötgólos hátrányból a 22. percben már döntetlent mutatott az eredményjelző, de a vezetést ekkor még nem sikerült átvenniük. A félidei egygólos Magdeburg előny (18:17) a második játékrész elején a vendégek fantasztikus kezdésének köszönhetően megfordult, azonban a vendégek játékába becsúszott pár technikai hiba, amit kihasználva vissza is vették a vezetést, amelyet innentől kezdve már nem adtak ki a kezükből. Szorosan követte ellenfelét a Porto, a különbség is csak az utolsó percekben nőtt meg, 37:33 lett a vége. A Magdeburgnál Ómar Ingi Magnusson, a Portónál Nikolaj Læsø jutott el 9 gólig.

 

Kiemelt kép forrása: Ida/Titt Melhuus/Kolstad / eurohandball.com

9354 megtekintés.

Megosztás