Az Észak-Macedón válogatott január 10. felkészülési mérkőzésen négy góllal legyőzte Chilét, akkor még egyik fél sem gondolta, hogy néhány nappal később a csoport egyetlen egy továbbjutó helyéért mérkőznek meg újra, ezúttal már a világbajnokságon.

Pörgősebben kezdett Chile, a macedónok több lehetőséget is elpuskáztak a mérkőzés elején. A kétszeres VB gólkirályra Kiril Lazarovra kiemelten figyeltek, az egykori veszprémi átlövő csak gólpasszokkal tudta segíteni csapatát. Mindkét oldalon a szélsők jelentették a legnagyobb veszélyt a kapukra. Lazarov a 18. percben szerezte első gólját, csapata folyamatosan futott az eredmény után. Nagy küzdelem zajlott a pályán, a Feuchtmann testvérek vezérletével, minimális előnyt harcolt ki Chile harminc perc alatt.

Továbbra is egyenlő erők küzdelmét láthatták a tv nézők, annyiban változott a helyzet, hogy már Chilének kellett az eredmény után menni, és rendre egyenlíteni, ami sikerült is nekik perceken keresztül. A félidő felénél azonban Kuzmanovski góljával először vezetett két góllal az európai csapat, ki is kérte idejét Mateo Garralda. Az időkérés után Chile büntetőt hibázott, majd gólt kapott és már három gólos hátrányba került.

Ezek a momentumok meghatározónak bizonyultak, a macedón csapat megtartotta előnyét, és meghívottként továbbjutott a középdöntőbe, Chilének marad az Elnöki kupa. A negyvenéves Kiri Lazarov nyolc góllal segítette a továbbjutáshoz csapatát.

Észak-Macedónia – Chile 32-29

Fotó: origo.hu

 

 

Megosztás