Site icon Handballexpert

Eurokupa: A magyar válogatott megszorongatta az Európa-bajnoki ezüstérmest

Az Európa-bajnok elleni bravúros győzelem után a megfiatalított magyar válogatott összecsapott az Európa-bajnoki ezüstérmes horvátokkal is, akik az Eurokupa első fordulójában nem léptek pályára, a szlovákok koronavírus problémái miatt.

Lino Chervar és tanítványai felkészülten kezdték a zárt kapus mérkőzést. Látva a magyar beállók spanyolok elleni szárnyalását erre a pozícióra összpontosították a védekezésüket. Ezáltal inkább a távoli zónákból próbálkozott a magyar csapat. A spanyolok ellen kaput is ritkán találó Bodó Richárd ezúttal már sokkal veszélyesebb volt, tíz méterről is gólt szerzett. Leimeter Csaba személyében újoncot avatott a magyar válogatott.

A Veszprémben mellőzött, 50. válogatottságát ünneplő Székely Márton több ziccert is hárított. Manuel Strlek vezérletével a horvátok felépítettek négygólos előnyt a szünetig, amit a magyar válogatott a második félidő elején négy perc alatt kiegyenlített. Az ezúttal is bátran játszó magyar fiatalok nem hagyták ellépni a házigazdát. A szintén újonc Bujdosó Bendegúz az első három lövését gólra váltotta.

Bodó húzóembernek bizonyult, hatodik találata után mindössze egy gólos hátrányban voltak a mieink tíz perccel a vége előtt. Sajnos kiélezett helyzetekbe több hiba is becsúszott, így az esélyesebb horvátok, ha nehezen is, de megnyerték a mérkőzést.

A magyar válogatott kellemes csalódást okozott az Eurokupa első két mérkőzésén.

 

Horvátország-Magyarország 31-27

 

fotó: utanpotlassport.hu

Megosztás
Exit mobile version