A januári Európa-bajnokság után játszott újra mérkőzést a magyar férfi válogatott. A mai nappal elkezdődtek a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstorna selejtezői. A torna négy biztos résztvevője (magyar,szlovák,spanyol,horvát) az Eurokupa keretein belül mérkőznek egymással.

Gulyás István szövetségi kapitány vírusfertőzése miatt Chema Rodriguez dirigálta a magyar válogatottat honfitársai ellen. A mieink soha nem látott összeállításban vették fel a harcot az Európa-bajnoki címvédővel. Kilenc tehetséges fiatal húzhatta fel magára először a címeres mezt.

Talán még a pályára lépők sem számítottak arra, hogy a tizedik perctől kezdve a spanyolok futnak majd az eredmény után, és hatgólos hátrányból kell majd kapaszkodniuk.  Mikler szenzációsan védett, a keret egyetlen irányítója az újonc csurgói Hanusz Egon bátran mutatkozott be, gólokkal hálálta meg a bizalmat.

Rosta Miklós kiválóan pótolta klubtársát, Bánhidi Bencét. A beállójátékunk volt az egyik fegyver, amivel zavart lehetett okozni a spanyol védelemben. Nehéz tüzérünk Szita Zoltán is gólt szerzett erről a posztról.  Valamennyi pályára lépő ifjonc hozzátett a sikeres játékhoz.

A spanyoloknak nem sikerült a fordítás, a mieink parádés győzelmet arattak nagynevű ellenfelük ellen a Veszprém Arénában.

Szombaton várjuk a hasonló folytatást a horvátok ellen.

fotó: délmagyar

Megosztás