Kedd este lejátszották a férfi negyeddöntők első mérkőzéseit a második számú európai kupasorozatban.

 

Az egyetlen magyar érdekeltségű találkozón Szita Zoltán együttese a Wisla Plock a dán GOG otthonában szenvedett háromgólos vereséget. A differencia a lengyelek számára lehet hízelgő, ugyanis a második félidő derekán a dánok már nyolc góllal is vezettek így ahelyett, hogy eldöntötték volna a továbbjutást, izgalmassá tették a jövő heti visszavágót. Szita Zoltán öt lövésből két gólt szerzett.

GOG – Wisla Plock 30-27 (17-12)

Ki jut tovább? Amennyiben a dánok megismétlik az első félidei teljesítményüket, elegendő lesz számukra a három gólos előny és bejutnak a legjobb négy közé.

A Rhein Neckar Löwen nagy meglepetésre minimális vereséget szenvedett a Csehovszki Medvegyi otthonában 1500néző előtt. A németek a szünetben még négy góllal vezettek, a folytatásban a szenzációsan játszó, tizenhárom gólig jutó Alekszandr Kotov vezetésével az orosz együttes fordítani tudott.

Csehovszki Medvegyi – Rhein Neckar Löwen 33-32 (15-19)

Ki jut tovább? A németek hazai pályán még veretlenek a sorozatban. Ezt a formájukat megőrzik, és ott lesznek az elődöntőben.

Kotovhoz hasonlóan a Magdeburg izlandi szélsője Ómar Ingi Magnússon is remek napot fogott ki, tizenkét gólt szerzett, csapata pedig magabiztosan nyert a svéd Kristianstad vendégeként.

Kristianstad – Magdeburg 28-34 (13-16)

Ki jut tovább? A Magdeburg számára a visszavágó már csak formalitás lesz, a többszörös EHF kupagyőztes a végső siker egyik legnagyobb esélyese.

Nem okozott csalódást a német-francia párharc első hatvan perce. A Montpellier végig vezetett a Füchse Berlin ellen, de a „rókák” figyeltek arra, hogy nyílt sisakos küzdelem legyen a visszavágón.

Montpellier – Füchse Berlin 32-29 (13-11)

Ki jut tovább? Ez a párharc hozhatja a legnagyobb izgalmakat a visszavágón. A berlini mérkőzés előtt mindkét csapat fontos bajnokit játszik. A Montpellier a PSG ellen, míg a Berlin a Wetzlarral találkozik. Jelenleg a franciákat egységesebb csapatnak tartom, így véleményem szerint nem lesz három német csapat a Final Fourban.

Fotó: Montpellier facebook

 

Megosztás