Site icon Handballexpert

Európa trónján a HÍR-SAT BHC!

Június második hétvégéjén nagyüzem kezdődött a strandkézilabdázás világában, hiszen míg a legjobb magyar klubcsapatok az ebt Finals-en mérettettek meg Törökországban, addig a itthon a nemzeti bajnokság is megkezdődött Agárdon, a Velencei-tó partján.

ebt Finals

Június 8. és 11. között a törökországi Antalyában rendezték a strandkézilabda European Beach Tour Finals-t. A sportág legjobb klubcsapatainak összecsapásán 14 férfi és 14 női csapat vett részt. Köztük – a magyar színeket képviselve – a hölgyeknél a tavalyi bajnok és kupagyőztes OVB Beach Girls és a Multichem Szentendre, az uraknál pedig a HÍR-SAT BHC és az SC Squadra Buda, mellettük pedig a válogatott kiváló védőjátékosa, Hajdú Péter a portugál GRD Leça – Spar csapatát erősítette.

A csoportküzdelmek során az OVB Beach Girls 4 győzelemmel és 2 vereséggel az A csoport 3. helyén, míg a Szentendre 5 győzelemmel és 1 vereséggel a B csoport 2. helyén végzett, így egymás ellen készülhettek a szombat délutáni negyeddöntőre. Ezt a mérkőzést szétlövés után a Beach Girls nyerte, így ők vasárnap reggel az elődöntőben, míg a szentendreiek az 5-8. helyért zajló helyosztókon voltak érdekeltek, ahol végül a 8. helyet szerezték meg. Az OVB Beach Girls az elődöntőben szétlövéses vereséget szenvedett a spanyol CATS A.M. Team Almeria csapata ellen, majd a bronzmeccsen elszenvedett, szintén szétlövéses Westsite Amsterdam elleni vereség a 4. helyet jelentette Hajdu Tamás együttesének. A torna legjobb védőjátékosának Landi Gabriellát (OVB Beach Girls) választották meg.

A férfi tornán a csoportban 6 meccsen aratott 6 győzelmével a HÍR-SAT megnyerte az A jelű hetest, míg a Squadra Buda 4 győzelemmel és 2 vereséggel egy hármas körbeverésből a legrosszabbul jött ki és 4. helyen végzett a B csoportban. Ez azt jelentette, hogy a hölgyekhez hasonlóan az uraknál is magyar negyeddöntőt rendeztek, amelyből 2-0 arányban a HÍR-SAT jött ki győztesen. A Squadra Buda az 5-8. helyért rendezett helyosztókon előbb visszavágott a spanyol Fomento Deporte CBMP Ciudad de Málaga csapatának, azonban kikapott Hajdú Péter portugál csapatától, így a 6. helyen zárta a tornát. A HÍR-SAT az elődöntőben 2-0-ra legyőzte a francia GFCA Beach Handball-t, majd a döntőben szintén 2-0-ra múlta felül a horvát BHC Zagreb csapatát, így az egész tornán mindössze egy szettet veszítve nyerte meg az ebt Finals-t.

Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság – 1. kvalifikáció, Agárd

A nőknél és a férfiaknál is 11-11 csapat nevezett az agárdi első kvalifikációs tornára. A hölgyeknél az elődöntőben az E-ON LadyBugs a Glass Studió Nyúlon Túlt 2-0-ra, a SZISE-Lupa Donna Mamma csapata pedig a Farkasvár DSE-t 2-1-re győzte le, így a döntőben Soós Zoltán és Jónás Judit csapatai mérkőztek meg egymással. A finálé előtt hatalmas felhőszakadás borzolta a kedélyeket, de a mérkőzés esőben is lezajlott, amelyet végül a Lupa fiataljai nyertek meg szétlövést követően, a harmadik helyet pedig a Farkasvár szerezte meg. A torna legjobb játékosa Tuza Kornélia (E-ON LadyBugs), a legjobb kapusa Csöndör Nóra (SZISE-Lupa Donna Mamma), míg a legjobb védőjátékosa Mórocz Réka (Glass Studió Nyúlon Túl) lett.

A férfiaknál az első elődöntőben a Győri Strandkézilabda Club csapata szétlövést követően győzte le a Green Cobras BHC-t, a másik elődöntőben pedig a bajnoki címvédő Beach Stars ritkán látható izgalmakat követően, szétlövésben győzte le a SZISE-Lupa Bamba Marha csapatát. Az elődöntőről érdemes tudni, hogy a Beach Stars játékosai a szétlövés során három egypontos kísérletet is elrontottak a győzelemért, azonban a negyediket értékesítették. A döntőben a Beach Stars simán legyőzte a Győrt, a bronzmérkőzésen pedig szétlövés után nyert a SZISE-Lupa. A torna legjobb játékosa Homor Dominik (SZISE-Lupa Bamba Marha), a legjobb kapusa De Ridder Robert (Győri Strandkézilabda Club), a legjobb védője pedig Fenyvesi Marcell (Beach Stars) lett.

Folytatás június 17-18-án a Magyar Kupával Hajdúnánáson.

Kiemelt kép forrása: EHF/Uros Hocevar/kolektiff

Megosztás
Exit mobile version