A Dinamo szurkolói oldalán megjelent hír alapján távozik Xavi Pascual a román Dinamo Bukarest együttesétől. Szerződését 2022 decemberben 2026-ig írta alá, így távozása vélhetően anyagi kompenzációhoz kötött.

Leigazolásakor komoly ambíciókat fogalmaztak meg a román fővárosban, majd az idei szezon elején általános meglepetésre nem kaptak szabadkártyát a Bajnokok Ligájába. A második számú kupasorozatban, az Európa-ligában a Final Fourig jutottak, ám folyamatosan arról szóltak a hírek, hogy a tervezett költségvetés a BL-re volt kalibrálva és Pascual ambíciói, valamint a tervezett és már lezajlott igazolások is ennek mentén történtek.

 

Pascal elhagyja Bukarestet? – forrás: Ingrid Anderson-Jensen / handball-world.news

Pár hónapja újabb – magyar érdekeltségű – pletykák keltek szárnyra, amelyeket most Ionut Popa – a Bukarest elnöke – is megerősített Pascual:

Igaz, Xavi Pascual elhagyja a Dinamo-t. A Veszprém hatalmas ajánlatott tett le az asztalra, és most már csak a szerződésbontás feltételeivel kapcsolatban egyeztetünk. Ajánlottak valamit, de mi a teljes összeget kérjük. Nem hiszem azonban, hogy ez gond lesz, esélyünk sincs megtartani Xavit.

Apró érdekesség, hogy a spanyol szakembert David Davis váltja majd a román csapat kispadján, aki éppen Veszprémből távozott dicstelenül, mielőtt Momir Ilic és Gulyás Péter ültek volna a kispadra a bakonyiaknál 2021-ben.

Hogy mennyire hihetünk a fentiekben, az természetesen egészen addig kérdéses marad, amíg hivatalos bejelentés(ek) nincsen(ek). A következő órák, napok azonban izgalmasnak ígérkeznek!

Megosztás