Site icon Handballexpert

Ez meg van! Győr nyerte a bronzmérkőzést

Habár az első félidőben már nyolc góllal is vezetett a Rába-parti együttes, a második játékrészben kiegyenlített dán ellenfele, de ekkor sem volt érezhető, hogy ezt a találkozót az ETO elbukná.

A bronzmérkőzéssel folytatódott a sor a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében vasárnap délután, ahol ötszörös győztes Győri Audi ETO KC nézett farkasszemet a Team Esbjerg csapatával. A magyar alakulat 37-35-ös vereséget szenvedett az elődöntőben a Vipers Kristiansand csapatától, míg a dánokat a Ferencváros múlta felül egy végletekig kiélezett összecsapáson 30-29-re.

A találkozókat követően a győri játékosok úgy fogalmaztak, hogy nagy előnyt adtak norvég ellenfelüknek, valamint egy félidő alatt kapott 23 gól túl sok, annak pedig az lesz a vége, amit tegnap láthattunk. A vezetőedző Ambros Martin úgy fogalmazott, hogy csapata nem bírta el a nyomást – pedig a Rába-partiak hét gólos hátrányból kapaszkodtak vissza. A spanyol szakember kiemelte, hogy csapata az utolsó pillanatokig küzdött, mindent beleadtak, de amikor esélyük lett volna, hogy felzárkózzanak ellenfelükre mindig hiba csúszott a játékukba.
A dánok is csalódottak voltak az utolsó pillanatokban elbukott összecsapás miatt, ahol Jesper Jensen vezetőedző is hasonlóan vélekedett kollégájához, hogy játékosai nem bírták el az FTC, illetve a szurkolók által rájuk rakott nyomást. A tréner még azt is megjegyezte, hogy csütörtökön fontos bajnoki döntőt játszanak odahaza az Odense ellen, így nem feltétlen adnak ki mindent magukból a bronzmérkőzésen.

Fodor Csenge és Faluvégi Dorottya kezdett a győri széleken és Ana Gros is a kezdőben találta magát tegnaphoz képest és, ha már ott volt az első ETO találatot is ő szerezte, amire gyorsan érkezett a többi is, igaz Kari Brattset Dale révén, aki pazar labdákat kapott a már említett Grostól. A következőkben Stine Oftedal szórta meg magát a norvég irányító három találattal zárta a félidőt, aki egy nagy kötéssel a combján játszott.

Ez idő alatt Sandra Toft halmozott bravúrt bravúrra, a dán hálóőr 13 védéssel és 59%-os hatékonysággal zárta a játékrészt.

9-4-es állásnál gondolta úgy Jesper Jensen, hogy magához kell hívnia a játékosait, ekkor már javában használta a 7-6 elleni játékát a dán együttes, azonban ez sem segített számukra a zárkózásban. Az időkérést követően is a győriek akarata érvényesült, amikor már 11-4-re vezetett a magyar csapat, ekkor Toft talált be, így a védései mellett góllal is hozzájárult csapata eredményességéhez.

Az utolsó tíz percre összekapta magát az Esbjerg, de a hajrá ismét az ETO-nak sikerült jobban, így 16-9-es eredménnyel vonulhattak szünetre a játékosok.

A fordulást követően ismét Ana Gros indította a gólok sorát, majd az elkövetkező 10 percben közelebb zárkózott az Esbjerg, amikor 20-15-ös állás volt olvasható az eredményjelzőn, ekkor Mette Tranborg volt eredményes.
Ezt követően Anna Kristensen három védést mutatott be sorozatban, amivel még feljebb húzta csapatát, erre elől Vilde Ingstad válaszolt, aki kétszer is eredményes volt gyors egymásutánban, majd Breistöl találatával, már csak kettő volt a hátránya a fehér mezeseknek, Ambros Martin időt is kért (20-18).

A kis pihenőt követően Gros percei következtek, az ő találataival tudta magát tartani a győri alakulat, de a 49. perc elejére egalizált az Esbjerg 22-22-nél. A következőkben itt is ott is estek a gólok érdemben a különbség nem változott.

Az utolsó tíz percre érkezett Amandine Leynaud az ETO kapujába, majd a hajrába már újra kétgólos előnnyel mehetett a magyar együttes, amikor Brattset talált be (27-25). Két perccel a vége előtt pedig ismét érkezett Ana Gros, amivel bebiztosította a győzelmet. Az utolsó percben még támadhatott a dán alakulat a döntetlenért, azonban Henny Reistad csúnya belemenést követett el, így a 28-27-es győzelemmel megszerezte a bronzérmet a Győri Audi ETO KC.

Ana Gros és Vilde Ingstad egyaránt hat találattal zárta az összecsapást.

fotó: Nász Nikolett

 

Megosztás
Exit mobile version