A döntő két résztvevője már ezen a világbajnokságon is találkozott.

Dánia–Norvégia: 28–29 (hosszabbítás után)

Az első elődöntő minden ízében remek kézilabdacsemegével ajándékozta meg a nézőket. Dánia ismét közel állt a bravúrhoz, azonban a norvég válogatott megint bebizonyította, hogy ha rutinról és győzni tudásról van szó, nincs egyetlen csapat sem, amely felveheti velük a versenyt. A találkozót egyébként Dánia kezdte jobban, olyannyira, hogy 5-1-nél időt kellett kérnie a norvég szövetségi kapitánynak. Sokkal jobb volt ekkoriban a dán kapusteljesítmény, Althea Reinhardtnak óriási szerepe volt az előny kialakításában. A norvégok aztán szépen visszazárkóztak a mérkőzésbe, de a félidő végére állandósult a négy-öt gólos különbség.

A második játékrész elején aztán még egy felzárkózási kísérletet indítottak a norvégok, és ezzel ki is alakult az a végletekig kiélezett találkozó, amely végül kétszeri hosszabbításba torkollott. Silje Solbergnek óriási szerepe volt a visszazárkózásban, de a meccs embere egyértelműen az a Henny Reistad lett, aki – még leírni is el elképesztő –15 gólt szerzett, köztük a mindent eldöntő utolsó találatot.

Svédország–Franciaország: 28-37

Sokkal simább csatát hozott a másik elődöntő, Franciaország pillanatnyi kétséget sem hagyott azzal kapcsolatban, hogy melyik a jobb csapat. 2-10-nél már a második idejét kellett kikérnie a svéd szövetségi kapitánynak, érdemben azonban ezután sem változott a meccs lefolyása. Bár a svédek próbáltak visszazárkózni, erre igazi esélyük nem volt. Laura Glauer egészen elképesztő teljesítményt nyújtott a kapuban, támadásban Tamara Horacek lett a franciák legjobbja.

Kiemelt kép: 24.hu

1650 megtekintés.

Megosztás