Az utolsó percben is támadhatott az egyenlítésért a Szeged. 

Bár összességében egyáltalán nem volt rossz helyzetben a fordulót megelőzően az OTP Bank-Pick Szeged,  azért egy pontszerzésért még nagyon szurkolhattunk a meccs előtt, hiszen azzal vált volna biztossá a szegedi továbbjutás. Az elmúlt napokban valószínűleg mindenki találkozott azzal a statisztikával, hogy a THW Kiel nem nyert még az új szegedi csarnokban; annak ellenére is volt tehát esély, hogy a Kiel a BL-ben stabilnak számít.

Jól kezdett a Szeged, voltak védések, a német támadójátékot pedig zavarba hozta a feltolt szegedi védekezés. És tulajdonképpen később sem játszott rosszul a magyar együttes, viszont voltak olyan problémák, amik végighúzódtak az egész első félidőn. Imanol Garciandia jól teljesített, a szélről is szépen jöttek a befejezések, viszont Bánhidi Bence körül megfelelően szervezte meg a védekezést a német gárda, a balátlövő poszt pedig kifejezetten gyenge volt az első félidőben. A kétgólos hátrány összességében reálisan tükrözte a játék képét, nem játszott kimagaslóan a Szeged, de volt reális esély a pontszerzésre.

A második félidő nagy részében látszott, hogy ez egy klasszikus egygólos mérkőzés lesz. Mikler Roland remekül védett a szegedi kapuban, és végül csak sikerült megtalálni azt a felállást, ami támadásban is működött. Bár megint nem szerzett nagyon sok gólt a Szeged, a kétirányítós játék összeséségében meghozta a megoldást, és az utolsó eladott labda ellenére Imanol Garciandia folytatta remek játékát. Úgy tűnt, hosszú várakozás után a maga javára tudja fordítani a meccset a Szeged (vagy legalább a szintén elégséges egy pont meglesz), de ez nem sikerült, az utolsó támadásokat nem játszotta le jól a magyar csapat. Így még izgulni kell a továbbjutásért, hiába a sok jó egyéni teljesítmény és a szép csoportkörös eredménysor.

OTP Bank-Pick Szeged-THW Kiel: 27-28 (14-16)

Kiemelt kép: OTP Bank-Pick Szeged

1303 megtekintés.

Megosztás