A montenegrói csapat egy ideig jól tartotta magát, ám később kijött a két gárda közötti különbség.

A tavalyi évekhez képest némileg erősebb kerettel, de megszokott hangulatban készült a Buducsnoszt Podgorica a szezonnyitó BL-mérkőzésre. A Bietigheim ezzel szemben az előző idényben bebizonyította, hogy a legmagasabb szinten is ütőképes gárda (még ha végül nem is sikerült továbbjutni a csoportból), így azért egyértelműen ők számítottak a találkozó esélyesének.

Bár a meccset a legtöbben úgy harangozták be, mint három magyar játékos összecsapását, végül csak Faluvégi Dorottyát láthattuk a pályán. A mérkőzés televíziós közvetítése során többször is elhangzott, hogy könnyen lehet, hogy Háfra Noémi fizikailag nincs még tökéletes állapotban, Szikora Melinda pedig azért nem lépett pályára, mert poszttársa, Gabriela Moreschi remekül teljesített, főleg az első félidőben.

A mérkőzést egyébként a Buducsnoszt kezdte jobban, a montenegrói csapat hozta a megszokott lassú, sokszor passzívig kihúzott akciókat, ez pedig sokáig eredményes is volt, 8-4-nél már kisebb német pánik lett úrrá a pályán. Ezt követően viszont szépen visszadolgozták magukat a meccsbe, jelentős részben Faluvégi Dorottya játékának köszönhetően. A magyar szélső végül öt találattal zárt, csak egyetlen lövést hibázott.

A második játékrész elején nőtt a különbség, és ugyan voltak még halovány visszazárkózási kísérletek, a Bietigheim végül magabiztosan hozta a találkozót. A hazaiak oldalán mindenképpen meg kell említeni Armelle Attingrét, aki remekül védett és sokáig egyedül tartotta meccsben a csapatát, valamint a rutinos Milena Raicevic is hozta magát, bár viszonylag sok hibával játszott.  Faluvégi mellett német oldalon a korábban említett Moreschit, Xenia Smitset és Karolina Kudlacz-Gloct volt érdemes kiemelni.

Buducsnoszt BEMAX-Bietigheim 22-27 (10-11)

Megosztás