Megvan ez első bravúr is.

A DVSC múlt héten a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú győzelmet aratott, most pedig ha lehet még közelebb is kerül ehhez Szilágyi Zoltán együttese, ugyanis ezzel a két ponttal nagyon nehéz elképzelni, hogy ne kerüljön a legjobb 12 közé a Loki.

Rögtön a meccs elején látszott, hogy lehet esély. A Brest Bretagne nem tudta azt a játékszinvonalat átmenteni, amit az elmúlt héten láthattunk tőlük, amikor a CSM Bukarestet múlták felül. A meccs első szakaszában végig a Loki volt előnyben. A támadójáték remekül működött, a védekezés viszont, főként a középső területek levédekezése nem sikerült igazán jól. Vámos Petra néhány hiba után remekül szedte össze a játékát, de Hámori Konszuéla is kifejezetten jól élt ezen  passzív védelem ellen. A félidei egygólos különbség talán a franciák számára volt kedvezőbb.

A második játékrészben pedig attól lehetett tartani, hogy a hazai csapat elfárad, de épp nem ez történt, sőt, a játékrész közepén nagyobb előnyre tett szert, és ezt sikerült is tartani. A hazaiak legeredménysebb játékosa Töpfner Alexandra lett, de a második félidőben Batulovic védéseit is ki kellett emelni.

DVSC Schaeffler-Brest Bretagne: 31-24 (15-14)

Megosztás