A Pick Szeged minden előzetes várakozást felülmúlva, simán verte a német rekordbajnokot az új sportcsarnok első mérkőzésén.

18:30-tól ünnepélyes megnyitóval indult a program, ahol a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével a „Hall of Fame”-et, azaz a hírességek falát is felavatták a hazai klub legendás alapítóival és játékosaival.

A mérkőzést láthatóan idegesen kezdték a felek, és bár az első hivatalos gólt Sander Sagosen szerezte az új Pick Arénában, Bánhidi Bence gyorsan válaszolt, majd Mikler Roland vezérletével a szegedi fal összeállt, és nem hagyta, hogy a vendégek 7-6 elleni támadása összezavarja. Az így szerzett üres kapus góloknak köszönhetően hamar megnyugtató különbség alakult ki, a 13. percben Filip Jicha 7-3-as állásnál időt is kért. Ezt követően hamar feljöttek a németek, de kiegyenlíteniük nem sikerült, majd a félidő második felében ismét sikerült négy gólt közétenni (Garciandia 17-13), sőt, Mikler védését követően az ötgólos vezetésért is támadhatott a Szeged, amely Bombac találatával realizálódott is. Ráadásképpen a félidőt Radivojevic időntúli hetese zárta, így 19-13-as vezetéssel fordultak a felek.

A második játékrészben zárkóztak a németek, gyorsan feljöttek négy gólra, a szegedi védekezés láthatóan puhább volt, mint az első félidőben. Quenstedt váltotta Landint a német kapuban, aki jól szállt be, ám a 42. percre, Mikler védését követően sikerült újra kialakítani a hatgólos különbséget a remekül játszó Garciandia negyedik góljának köszönhetően. Ekberg találatával az 51. percben ismét négyre jöttek fel a vendégek, de Mikler nem engedte őket ennél közelebb. Nyolc perccel a vége előtt 28-24-nél Pastor mester időt kért, hogy rendezze a sorokat, majd Mackovsek találatával újra öt gólra nőtt a különbség. Az utolsó percek sok kapkodást és hibát hoztak, de érdemben nem változott a különbség, a Szeged végül remek sikert aratott, amivel visszaelőzte a Kielt, és saját kezébe vette a sorsát az utolsó négy fordulóra, melyekre februártól kerül sor, az EB-t követően.

 

PICK SZEGED – THW KIEL 30-26 (19-13)

Bajnokok Ligája, A-csoport, 10. forduló

Gólszerzők:

PICK SZEGED: Bánhidi 6, Mackovsek 5, Garciandia 4, Sostaric 4, Radivojevic 4 (4), Bombac 3, Tönnesen 1, Henigman 1, Gaber 1, Bodó 1

THW Kiel: Reinkind 5, Ekberg 5 (1), Sagosen 4, Weinhold 3, Duvnjak 2, Wiencek 2, Dahmke 2, Bilyk 1, Pekeler 1, M. Landin 1

Hétméteresek: 5/4 ill. 2/1

Kiállítások: 6 ill. 8 perc

2679 megtekintés.

Megosztás