A magyar válogatott 29:26-ra legyőzte Horvátországot, ezzel a második, elődöntőt érő helyre ugrott a középdöntő csoportjában. Nézzük, hogy hogy alakult a mérkőzés.

Számunkra nem túl jó hír érkezett a mérkőzés előtt, hiszen Szita Zoltán nem került be a meccskeretbe, ugyanis lázas beteg, a stáb pedig nem szerette volna megkockáztatni a játékát, vagy hogy megfertőzze a többieket is.

Chema Rodriguez az osztrák meccs után teljesen felforgatta a kezdőt. A kapuban Bartucz László, a belső hármasban pedig a Bodó-Lékai-Ancsin tengely lépett először pályára. Az első félidő nagyon jól kezdődött, a tapogatózó fázis után mi ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést. Bodó Richárd egy kipattanót követő (amikből egyébként mi szedtünk össze többet), földön átgurulós gólját követően már 5:3 volt. A horvátok néhány hibáját követően a háromgólos előnyünket többször is négyre növelhettük volna, de minden alkalommal hiba csúszott a támadásba, így közelebb zárkózott az ellenfél.

A 20. perc környékén érkezett a csere a belső pozíciókban. Jött Fazekas Gergő, aki nagyon jól szállt be a meccsbe. Szintén változás volt a korábbi meccsek rotációjához képest, hogy a kétirányítós játékot Hanusz Egonnal már az első félidőben meghúzta a kapitány. Bár a félidő végén Imre Bence gólja után kétgólos előnyben voltunk és támadhattunk a háromért, végül 14:13-at mutatott az eredményjelző a félidőben.

A második félidő elején jött a csere, érkezett Máthé Dominik jobbátlövőbe. Egy gyors gólváltást követően egy hatalmas gólcsend érkezett, hat percen keresztül egyik csapat sem tudott a kapuba találni. Ez nagyon nagyban köszönhető Bartucz Lászlónak is, aki ihletett formában védett az egész meccsen. Sajnos a félidő közepére Máthé a térdét fájlalta, így már nem is jött vissza a pályára. Az 53. percben sikerült először valamelyik csapatnak egynél nagyobb gólos előnyt összehoznia, Lékai gólja után 23:21 volt ide. Imre Bence két gólja sem volt elég, hogy ne kelljen izgulnunk a végén, de 25:25-nél Lékai a kihagyott hetes után belőtte a kipattanót, majd két jó védekezés, Bóka, majd Sipos lerohanásgólja, 28:25, másfél perccel a vége előtt. Két gólra még visszajöttek a horvátok és a fogócskából is eladtuk a labdát, de a lerohanásból ütött labdát még stílszerűen kivédte Bartucz, a mérkőzést pedig Ilic Zoran zárta le egy góllal.

A védekezésünk ma is nagyon feszes volt, ennek is volt köszönhető Bartucz László extra mérkőzése. A Tatabánya kapusa, a Meccs Embere 16 védéssel és 38%-kal védett. A mezőnyben Imre Bence hét, Bodó Richárd öt góllal zárt.

A győzelemnek köszönhetően a magyar válogatott négy ponttal rendelkezik a középdöntő csoportban. Folytatás hétfőn 20:30-kor Németország ellen.

Kiemelt kép forrása: EHF EURO.

1741 megtekintés.

Megosztás