A Füchse Berlin – THW Kiel volt a hétvége topmérkőzése a Bundesligában. A hatodik helyezett fővárosiak fogadtak a bajnoki címért küzdő BL-címvédőt.

A Kiel fontos játékosát kényszerült nélkülözni, Sander Sagosen, a világ egyik, ha nem a legjobb játékosa sérülés miatt hagyta ki a találkozót.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, vezettek, Landi parádézott, a hét a hat elleni játék jól működött, míg a berlini kapusok nem nagyon tudtak hozzátenni az összecsapáshoz, és mezőnyben is többet hibáztak a hazaiak. A Füchse Berlin mégis közel maradt ellenfeléhez, sőt a félidő végére a vezetést is átvették. A sokáig sérült Drux utolsó másodpercben elért találatával két gólos előnnyel mehettek az öltözőbe. 17 – 15 állt az eredményjelzőn.

A második félidőt úgy folytatták a csapatok, ahogy az előzőt abbahagyták. A Füchse meggyőző volt, a Kiel nem találta önmagát, így teljesen kiegyensúlyozott mérkőzést láthattak a nézők. A 40. percben 19-19 volt az állás.

A mérkőzés képe nem változott, az 50. percben ismét döntetlen volt, 22-22. Kiélezett utolsó tíz perc következett, fej-fej mellett mentek a csapatok. Duvnjak elképesztő formában kézilabdázott, és ez meghatározó volt, csak úgy mint Landin teljesítménye. A végén a Kiel megnyerte ezt a nagyon fontos mérkőzést, és továbbra is versenyben van a bajnoki címért.

A mérkőzés a kézilabda ünnepe volt.

 

A végeredmény: Füchse Berlin – THW Kiel: 26 – 28

 

 

 

Megosztás