Site icon Handballexpert

Fantasztikus sikerrel indított a Veszprém a BL-ben

Veszprém, 2022. szeptember 15. A veszprémi Kentin Mahé (j) és Dainis Kristopans, a francia csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában játszott Telekom Veszprém - Paris Saint-Germain mérkõzésen a Veszprém Arénában 2022. szeptember 15-én. MTI/Kovács Anikó

A tavalyi szezonkezdethez hasonlóan most is a Párizs volt a bakonyiak első ellenfele itthon a Bajnokok Ligájában. Mindkét oldalon voltak változások a keretet illetően a nyár folyamán. A vendégeknél Mikkel Hansent és Vincent Gerardot említeném első körben, a másik oldalon pedig az év végéig a Göppingen együttesénél kézilabdázik Blaz Blagotinsek, akit a közönség is éltetett az első másodpercekben.

Pechmalbec nyitotta a gólok sorát, majd Syprzak hetesből egyenlített. 6 perc alatt 7 gól született, ami egyelőre nem a védekezést dicséri, mindkét oldalon potyognak a gólok. Mindkét csapat iszonyú iramban vezeti a lerohanásait, egyelőre hiba nélkül.

A 13. percben, néhány elhibázott veszprémi támadás után már 2 a gallok előnye, ám a 18. percre Marguc találatával újra egyenlő az állás. Luc Steins, az ellenfél holland irányítója rendre borsot tör a lassabb veszprémi védőfal orra alá. Az ő húzásai és cseleiből szerzett emberfórjai jelentik a különbséget. Ugyanakkor nem tudok elmenni amellett, amit már a januári európabajnokságon is észre lehetett venni, hogy a kistermetű karmester feltűnően sokat színészkedik.

A 22. percben Ilic hívja magához az övéit 10-13-as párizsi vezetésnél. Szükség lehet rá, ugyanis támadásban megakadt a vörös henger. Egyelőre úgy tűnik, hogy támadásban Pechmalbec „megtalálása” lehet a megoldás. A 29. percre El-Deera révén újra egál. Az egyiptomi beilleszkedéséhez még láthatóan idő kell, azonban igyekezetben és küzdeni akarásban nincs hiány. Félidőben 17-17.

A második félidő Yahia találatával kezdődik meg csak úgy, ahogyan az első. A másik komoly fegyvere a vendégeknek, a szélső illetve kettes mögött átlövő befutások. Ezekre kellene a hátralévő időben megoldást keresnie az edzői stábnak.

Cupara hetesvédése után Yahia bomba zörög újra a hálóban. Számomra, aki a helyszínről követem a mérkőzést, az az érzésem, hogy a bírók néhányszor újraértelmezik a szabályokat (pl Marguc szélről kapott hetesénél nem adnak két percet). És egy újabb hárított hétméteres, Vladimir Cupara!

A második félidő dereka tájékán a foghíjas csapattal érkező vendégeken a fáradtság jelei látszanak, melynek köszönhetően a Veszprém 5 góllal ellépett ellenfelétől (29-25). Ilic 7 a 6 elleni taktikájára Raul Gonzalez is 7 a 6-al válaszol.

Az utolsó 10 percre 3 gólos előnnyel fordulhatnak Laugéék, és ehhez Momo intelmeket is intéz csapatához. Lauge szenzációs formában kézilabdázik, a 8. gólját lövi. A két sárga mezes nem szeretné eldöntöttnek látni ezt a meccset, de ehhez Cuparának is van 1-2 szava… Addig nincs gond, amig Lauge a 10. gólját lövi.

Mindkét csapaton látszik még a felkészülésből fakadó fáradtság, és a szezon kezdeti forma, de egy kitűnő, izgalmas, szoros mérkőzésen, Lauge és Cupara vezérletével 36-34-es győzelemmel kezdte a Telekom Veszprém a 2022-23-as Bajnokok Ligája idényt.

Borítókép: Kovács Tamás/MTI

Megosztás
Exit mobile version