Teljes kerettel várhatta a Telekom Veszprém a mérkőzést a dán Aalborg elleni, Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzések első felvonását. A bakonyiak keretéből ezúttal két fiatal, Lukács Péter és Dörnyei Borisz maradt ki.

A korábbi hírekkel ellentétben a dánok sérültjei is felépültek.
A bemutatás során óriási füttyszó kiséri a Telekom Veszprém korábbi játékosát, Aron Palmarssont. Nem úgy Dejan Manaskovot, aki hosszan tartó térdsérüléséből tért vissza.
Mahé rossz lövése után az Aalborg kezdi a gólgyártást, de hetesből Marguc egyenlít. Lauge bombája után már a Veszprémnél az előny. A dánok könyörtelenül kihasználják az eladott labdákat. Ide-oda potyognak a gólok, nagy adok-kapok várható. A 11. percben érkezik a már szokásosnak mondható Nilsson-Blagotinsek csere 7-7-es állásnál. Nenadic passzából gólt is lő, ezzel már 3 gól a Veszprém előnye a 15. percben. Közben Corrales újabb védéssel mutatja meg magát, melyből újra Nilsson eredményes. A vendégcsapat sem hazudtolja meg magát, és a skandinávokhoz hűen a szélsők vannak leginkább elemükben. Felix Claar jól mozgatja a csapatot, és könnyen találják meg a beállókat, így a Veszprém előnye nem tartott sokáig. 11-10-nél Momir Ilic hívja magához az övéit. A 19. perc derekán 2 kiállítást is begyűjt az ellenfél, így a magyar csapat tovább növelheti előnyét. Bejött a dánok kapuscseréje, Aggefors egyből védéssel mutatkozik be.
Nem lehet azt mondani, hogy a két szlovén bíró megadná a hazai pályát. Egy-két véleményes fújásuk után Claar újra betalál. Megakadni látszik a Veszprém támadójátéka, aminek egyenlítés az eredménye 2,5 perccel az első félidő vége előtt. A 3. gólját szerző Gasper Marguc találatával azonban újra ellép 2 góllal a Telekom. A szünetben 1 gólos hazai előnnyel vonulhatnak a felek az öltözőbe 17:16.
Mindkét csapat sok hibával kezd, de még mindig tartja az előnyét a Veszprém. Az ellenfél svéd irányítója nem veszített a lendületéből, ő tartja meccsben az Aalborgot.
És a 21. hazai gól szerzője Dejan Manaskov! A 39. percben Stefan Madsennek ki kell kérnie második idejét, ugyanis először a mérkőzésen 4 közte (22-18). Mahé bombája tovább löki a Veszprém szekerét. Az Aalborg elővette a 7 a 6 elleni játékot, melynek gyors gól a vége, Palmarsson keze sült el.
Sipos Adrián első kiállítása! a 48. perc közepén, melyet Emil Nielsen kiállítása követ. Marguc higgadt pörgetése hétméteresből újra 6 gólosra duzzasztja a különbséget. Noah Juul szintén nem izgulja el a büntetőjét, így állandósulni látszik a különbség. Moneytime-ban rengeteget számít, ki követ el kevesebb technikai hibát, és ki tudja hideg fejjel végig vezetni a támadásait. Ahogy ezt kimondom, Ilic időt is kér. Ligetvári Patrik beállása stabilitást adott a bakonyiak védekezésének.
Claar kiállítása után Lauge tör be előnyből, és szerzi meg a 35. veszprémi gólt. Az egész mérkőzésen ellenállhatatlan támadójátékkal, megérdemelten nyert a hazai csapat.
Telekom Veszprém – Aalborg Handbold 36:29
A meccs embere: Kentin Mahé

 

Kép és helyszíni beszámoló: Pál Tamás

 

2359 megtekintés.

Megosztás