Elérkeztünk a BL-csoportkör utolsó fordulójához, ahol a továbbjutás és a helyezések tekintetében is nagyon sok ismeretlenesek voltak a két nyolcas egyenletei. A Szeged sima vereséget szenvedett a PSG otthonában, így a hatodik helyen végzett, a Veszprém pedig szintén alulmaradt, ezúttal itthon a címvédő Magdeburg ellen. A két magyar csapat így egymás ellen játszhat az Aalborg elleni negyeddöntőért. De nézzük, mi történt a többi meccsen.

THW Kiel-RK Zagreb: 33-32 (17-15)

Furcsa mérkőzést játszott egymással az A csoportot végül megnyerő Kiel és a bravúrosan továbbjutó Zagreb. Bár jól kezdett a horvát csapat, utána jött egy hatalmas mélyrepülés, 9:2-re elhúzott a Kiel, és úgy tűnt, igazi gálameccs lesz ebből. A zágrábiak azonban nem adták fel, egyszer még vissza tudtak kapaszkodni a mérkőzésbe, így a félidőre konszolidált különbség alakult ki. A második játékrészben azonban megint jött egy elnyúlós szakasz, az ekkor kidolgozott előnyt pedig már nem is engedte ki a Kiel, amelyben végül több fiatal is lehetőséghez juthatott.  Ekberg kilenc góllal zárt, a zágrábiaknál többen jutottak négyig.

Kolstad-Eurofarm Pelister: 34-27 (17-13)

A két már biztos kieső csapat mérkőzése magától értetődő módon nem tartogatott túl sok izgalmat, csupán az lehetett a kérdés, hogy a Pelister vajon pont nélkül fejezi-e be a szereplését. A választ pedig hamar megkaptuk, hiszen a Kolstad 8:3-as előnyre tett szert a találkozó legelején. A macedónok ezt követően még próbáltak felzárkózni, de ez a különbség állandósult. A második játékrészben volt három gól is a differencia, de a Pelisternek végül nem volt esélye pontot rabolni. Lyse tizenegy, Borzas tíz góllal zárt.

Aalborg-Kielce: 35-35 (15-18)

A forduló legizgalmasabb mérkőzését játszotta a Kielce és az Aalborg, amelynek még bőven volt jelentősége a továbbjutó pozíciók szempontjából. Jobban kezdett az Aalborg, 3:0-ra és 5:1-re is vezetett a dán gárda, innen viszont vissza tudott jönni a Kielce. Ezt követően a lengyelek vették át a kezdeményezést, a félidőben az ő oldalukon volt a háromgólos előny. A szünet után volt már öt gólos Dujsebajevék előnye, innen azonban fordított az Aalborg, végül akár nyerhettek is volna, de ez a döntetlen egyik csapatnak sem volt igazán jó. Vlah hat, Alex Dujshebajev hét gólit jutott.

Celje-GOG 30:34 (15:15)

A GOG a negyedik helyért, a Celje a 0 pontos szezon elkerüléséért lépett pályára csütörtökön. Az első félidő nagyrészében a vendégeknél volt az előny, de a szlovének vissza tudtak zárkózni, leginkább Mitja Janc hat góljának köszönhetően. A félidőben így 15:15-ös döntetlen volt az állás. A második játékrész elején aztán a GOG szorított a védekezésén, aminek köszönhetően a félidő közepére stabil háromgólos előnyt tudtak kiépíteni. Ez a meccs végéig lényegesen nem változott, a GOG 30:34-re legyőzte a Celjét.

Barca-Montpellier 34:37 (19:18)

A Barcának az első, míg a vendég franciáknak a negyedik hely megszerzése érdekében volt nagyon fontos a két pont megszerzése. A kezdeti Barca (Dika Mem)-roham visszaverése után a két csapat fej-fej mellett haladt, többször is a Montpellier vezetett, de a félidőre a Barcánál volt az előny (19:18). Bár a második félidő elején a hazaiak vezettek (többször kettővel is), Yanis Lenne és Jaime Fernandez vezetésével a franciák fordítani tudtak. A mérkőzés végén, Monte gólját követően már ötgólos is volt a vendégek előnye, a vége azonban 34:37-es Montpellier-siker lett.

Plock-Porto 29:28 (14:15)

A továbbjutásért játszott egymás ellen a Plock és a Porto Lengyelországban. Az első félidőben Dawidczyk és Laeso is 4-4 gólig jutott, a hazaiak pedig csak Miha Zarabec időntúli hetesével jöttek vissza egygólos hátrányra. A második félidőben aztán átvette a vezetést Xavi Sabaté csapata. A félidő közepi majdnem ötperces teljes gólcsendet megtörve már háromgólos volt a hazai előny. Innen – bár egyenlítésig még eljutott a Porto az 57. percben – fordítás már nem történt, Fazekas Gergő csapata 29:28-ra győzött, így megszerezte a hatodik helyet a csoportban, és játszhat a nyolcaddöntőben a PSG ellen.

Kiemelt kép forrása: eurohandball.com

3109 megtekintés.

Megosztás