Zsinórban második évben fut össze a két magyar csapat a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. A tavalyi megsemmisítő, Szegeden elszenvedett vereség után most valamivel jobb előjelekkel indulhatott a hazai csapat. Talán azt gondolhattuk a mérkőzés előtt, hogy nincs akkora különbség a két csapat között – sem játékban, sem mentálisan – , mint tavaly volt.

Ez azonban a kezdő sípszó után nagyon gyorsan megváltozott. A Veszprém 4-0-val kezdte a meccset, a Szegednél pedig ugyanazok a hibák jöttek elő, mint tavaly ilyenkor: a helyzetek megvoltak, de azokat rendre fogta Rodrigo Corrales. A Veszprém szinte minden támadásából gólt szerzett, nem is csoda, hogy Emil Imsgardot 10 perc után Mikler Roland váltotta. A szegediek az ellenszert a veszprémi védelemre és Corralesre az átlövésekben találták meg, Mackovsek és Stepancic is többször beköszönt. Az első játékrész legjobbja azonban Hugo Descat volt, akinek a félidő végi hetese már a hatodik gólja volt.

A második félidőt az elsőben szintén parádézó Nedim Remili gólja nyitotta, de félelmetesen hasonlított ez a kezdés a mérkőzés elejére. Ismét többgólos vendég rohanás, a különbség pedig hétgólosra duzzadt. Néhány Imsgard-védést követően – merthogy a második félidőben ismét a norvég került a kapuba – azonban még arra is volt lehetősége a Szegednek, hogy csupán két gólra visszakapaszkodjon. Ekkor viszont a Veszprém előrántott egy keményebb védekezést, Bodó és Bánhidi is hibázott, a különbség pedig hipp-hopp ismét hét lett az 54. percre. Ezt a különbséget pedig megőrizte a Veszprém a találkozó végéig, a vége 30:37, így magabiztosan készülhet a visszavágóra Momir Ilic csapata.

A meccs legeredményesebbje a két veszprémi szélső, Mikita Vailupau és Descat lettek 7-7 góllal. Mellettük ki kell emelni Casado játékát, akinek nagyon kevés hibája volt, valamint Dragan Pechmalbecet, aki védekezésben és támadásban is kiválóan teljesített. A kapuban Rodrigo Corrales 15 védéssel és 35%-kal zárta a meccset.

Szegedi oldalon Sebastian Frimmel volt a legeredményesebb, hat góllal, mögötte pedig a két jobbátlövő, Garciandia és Stepancic öt, illetve négy góllal. A kapuból ezúttal kilenc Imsgard- és négy Mikler-védés érkezett.

A visszavágó egy hét múlva, ugyanígy, csütörtökön 18:45-kor a Veszprém Arénában.

Kiemelt kép forrása: eurohandball.com

851 megtekintés.

Megosztás