Nycke Grootra minden bizonnyal a magyar szurkolók is jó szívvel emlékeznek, hiszen évekig volt a Győri Audi ETO karmestere, sok nagy sikerből kivéve a részét ez idő alatt. Pályafutását azonban hamarosan befejezi, ennek kapcsán kerestük meg néhány kérdéssel.

Mi volt karriered legemlékezetesebb pillanata?

A legemlékezetesebb pillanat talán a Bajnokok Ligája megnyerése volt, hiszen hosszú éveken keresztül álmodoztam erről, így fantasztikus érzés volt, mikor sikerült. A legjobb dolog pedig, hogy a pályafutásom során számtalan jó barátra tettem szert, remek embereket ismertem meg.

Megbántad valaha, hogy távoztál Győrből?

Nem bántam meg a döntést, de jó szívvel tekintek vissza a győri időszakra, remek éveket töltöttem ott. Várom már, hogy újra teltházas meccset nézhessek a győri arénában.

Mit gondolsz, minek köszönhető a holland kézilabda előretörése?

Őszintén, erre nem tudok konkrét választ adni, de az biztos, hogy nagyon keményen dolgozunk, és mivel a holland bajnokság nem elég erős, hamar külföldre kell mennünk, így a kézilabda nagy áldozat számunkra, ez pedig komoly plusz motivációt jelent.

Min kellene változtatni, hogy kevesebb játékos fejezze be idő előtt a pályafutását?

Elsősorban a menetrenden kellene változtatni! Egyszerűen túl sok a meccs, ha valaki a BL-ben, a bajnokságban, és a nemzeti csapatában is játszik. Szerintem már eljutottunk oda, hogy felismertük a problémát, ám félő, hogy a profit továbbra is fontosabb lesz a játékosok egészségénél.

Az aktív pályafutásodat ugyan hamarosan befejezed, de maradsz a kézilabda mellett?

Ez a sportág mindig fontos helyet foglal majd el a szívemben, hiszen hosszú éveken keresztül ez volt az életem. Követni fogom az eseményeket, de egyelőre nem tudom, hogy szeretnék-e a sportágban maradni. Nyár után megpróbálom majd kitalálni, hogy ki vagyok én a kézilabda nélkül. Meglátjuk, mit hoz az élet.

Múlt héten megnyertétek a dán bajnokságot, jelenleg pedig a kupaelsőségért küzdötök. Egy interjúban említetted, hogy valóra vált álom lenne bajnoki címmel búcsúzni. A kép azonban csak a kupasikerrel lenne teljes? Visszagondolva van olyan, amit ma már másképp csinálnál?

Fantasztikus érzés volt megnyerni a bajnoki címet, de ahogy mondtad, még van cél, amiért küzdhetünk. Szuper karrierem volt, amire büszke lehetek, talán megpróbálnám jobban élvezni a játékot, és nem folyamatosan arra koncentrálni, hogy miben lehetek még erősebb.

A képeket és az interjút Nász Nikolett készítette.

 

Néhány helyszíni kép:

Megosztás