Mindössze egyetlen meccset játszottak ma a férfi bajnokságban, méghozzá egy házirangadót. A játéknap előtt száz százalékos Telekom Veszprém (tízből tíz), a hatból hármat nyerő Veszprémi KKFT-t fogadta.

A vendégek sorozatban két biztató és talán meglepő győzelemmel érkeztek a meccsre, hisz előbb otthon megverték a Ferencvárost majd vendégként a Gyöngyöst is. Természetesen mára hasonló reményeik nem nagyon lehettek, talán ők is a tisztes helytállás reményében léptek pályára.

Ami az első játékrészt illeti, nem hozott öldöklő iramot, viszont szép megoldásokat annál inkább, a várakozásoknak megfelelően ezekből a Telekom mutatott be többet. Legfőképp Marguc volt elemében, de Mahe is villantott párat. A „kis” Veszprémben a házi gólkirály, Fazekas Gergő nevét tudnánk kiemelni, háromszor talált Székely Márton kapujába. Szép csendben, mindenféle megerőltetés nélkül növelte folyamatosan előnyét a Telekom – kellett hozzá Székely két büntető védése és néhány bravúrja is és a 44 %-os teljesítménye– a félidő végén 17-10 állt az eredményjelzőn.

A második félidőben sokáig nem tudták növelni előnyüket a hazaiak, mondhatni beállt a szünetig megszerzett hét gólos előny. A vendégeknél továbbra is Fazekas (47%-ra tornázta fel magát) tartotta a lelket a csapatban, hatot lőtt bő tíz perc alatt (!), de erre újból Székelynek volt válasza, néhány védése után, a játékrész felére 28-17-re húzott el a Telekom. A végére a tudásbeli különbség mellett, a fizikai felkészültség is kijött a két csapat között, teljesen elfáradtak a vendégek. A hazaiak közül több nevet is ki tudnánk emelni (Yahia 8, Marguc és Mahe 7-7 gólig jutott), mi mégis Fazekas Gergő (képünkön) mellé tesszük a voksunkat, a kis csapat színeiben kilencszer betalálni az óriás kapujába az mindenképp megsüvegelendő. Nem lepődnénk meg azon, ha nem sokáig maradna a KKFT-ben.

 

Telekom Veszprém – Veszprémi KKFT 36-20 (17-10)

Holnap: Ferencváros – Eger és Szeged – Csurgó mérkőzések következnek.

fotó: eurohandball.com

Megosztás