A 20. fordulóban találkozott egymással a tabella első négy helyezettje. Ha lassan is, de szerencsére enyhül a járványhelyzet, így minden csapat pályára lépett a hétvégén. Ilyenre még nem volt példa a 2020/2021-es szezonban.

Reméljük hamarosan a szurkolók is elfoglalhatják a helyüket a lelátókon. A hazai csapatoknak nagyon kellett volna a bíztatás, egyedüliként a Gyöngyös tudott nyerni hazai pályán, a többi találkozón a vendégek örülhettek.

A Magyar kupa elődöntője után újra egymásnak feszült a Balatonfüred és a Telekom Veszprém. Ezúttal teljesen más arcát mutatta a füredi együttes. Az első félidő kifejezetten szorosan alakult, a címvédőnek csak a szünet előtt sikerült átvennie a vezetést. A folytatásban Coralles 54%-os védési hatékonysága döntőnek bizonyult, öt góllal nyert a Veszprém, de a hazaiak trénere György László nem volt csalódott. „ Teljesen elégedett vagyok. Sok mindent sikerült megvalósítani, jól játszott a csapatunk, ebből tudunk építkezni és meríteni a következő időszakra.”

A Szeged a Magyar kupa negyeddöntő után ismételten magabiztosan nyert Tatabányán. Egészen briliáns teljesítményt nyújtott a szegedi kapuban Mirko Alilovic. A horvát hálóőr az első kilenc lövésből nyolcat! hárított. Ennek köszönhetően a Tisza-partiak már az első félidőben közzé tették azt a hét gólos különbséget, ami kitartott a lefújásig.

Hullámvölgybe került az utóbbi hónapok meglepetéscsapata az Eger. Tóth Edmond legénysége három mérkőzés óta nyeretlen. Legutóbb a „kis” Veszprém tudott nyerni a Kemény Ferenc Sportcsarnokban, ezzel a veszprémi fiatalok visszavágtak az őszi hazai vereségért. Sorsdöntőnek bizonyult az egri együttes második félidőbeli gólképtelensége. Tizenhárom percig nem tudták bevenni a remeklő Borbély Ádám kapuját.

Megszenvedett a Csurgó együttese Orosházán. A sereghajtó a szezon legjobb támadójátékát produkálta, 77%-os hatékonysággal. Ennek köszönhetően alakulhatott ki egy szoros, jó mérkőzés, amit végül nagyon nehezen nyert meg a Csurgó. „ Lebecsültük az Orosházát, amit nem lett volna szabad, mert nagyon jól játszott, a végén mellénk állt a sportszerencse” mondta a lefújás után Alem Toszkics a vendégek trénere.

Eredmények

Eger – Veszprémi KKFT 23-25
Balatonfüred – Telekom Veszprém 26-31
Komló – Ferencváros 27-29
Cegléd – Budakalász 22-27
Orosháza – Csurgó 27-29
Gyöngyös – Dabas 28-22
Tatabánya – Szeged 24-31
Góllövőlista
1. Ivan Perisic (Budakalász) 127 gól Átlag: 6,3
2. Koncz András (Budakalász) 103 gól 5,1
3. Mladen Krsmancic (Csurgó) 102 gól 6,05
Fotók: Szente Benjámin (boritókép), Tatabánya facebook oldal, Eger facebook oldal, eredmények.com

 

 

1250 megtekintés.

Megosztás