A csapatok gőzerővel pótolják az ősszel elhalasztott mérkőzéseket, emiatt a tabella még meglehetősen hiányos képet mutat, ugyanis a Tatabánya eddig hét mérkőzést játszott, szemben a Telekom Veszprém, Csurgó kettőssel, akik már tizennégy találkozót abszolváltak.

Bővelkedett meglepetésekben az elmúlt hét, amelyben a Csurgó játszotta a főszerepet. A Telekom Veszprém elleni bravúros döntetlen után három nappal teljesen másik arcát mutatta a csapat, miután nyolc góllal kikapott a veszprémi fiataloktól, hétvégén pedig Egerben folytatódott a mélyrepülés.

Tóth Edmond csapata szinte a teljes őszt karanténban töltötte, az újrakezdés viszont eddig bizakodásra ad okot. A sereghajtó Dabas elleni siker után érkezett a Csurgó az egriekhez. A somogyiak megismételték a „kis” Veszprém ellen mutatott gyenge játékukat az első félidőben. A tökéletesen kézilabdázó Eger hét góllal vezetett a szünetben. A második félidőben a harmadik számú csurgói kapus, Füstös Ádám hiába védett 44 százalékkal csak a felzárkózás sikerült a vendégeknek. A Telekom Veszprém ellen kiválóan játszó Grega Krecic kilenc lövéséből mindössze egy ért célba.

A lefújás utáni sajtótájékoztatón az érthetően elkeseredett Alem Toszkics elmondta, hogy furcsa dolgok történtek az elmúlt napokban, teljesen szétesett a csapat, nem tudja felfogni a történteket.

Valóban rejtély hogy mi okozza a Csurgó hirtelen visszaesését. Annyi bizonyos, hogy Leimeter Csaba távozása komoly veszteség, de a címvédő elleni bravúrnál ez még nem mutatkozott.

Remek hetet tudhat maga mögött A Balatonfüred és a Veszprém KKFT. György László fiai a Komló elleni hazai siker után, a Népligetből is győzelemmel távoztak. A veszprémi fiatalok a csurgó elleni bravúrt követően, Fazekas Gergő (8gól) és Éles Benedek (7gól) vezérletével Orosházán is nyerni tudtak.

Hullámvölgyben az elmúlt szezon meglepetéscsapata a Gyöngyös. A legutóbbi öt mérkőzésén csak három pontot tudott begyűjteni a hevesi együttes. Hiába szerzett tíz gólt Mirko Herceg, a Komlónak több mint három év után sikerült újra legyőzni a gyöngyösieket.

A hét legjobbja

Petar Topic a Balatonfüred játékosa olyan teljesítményt nyújtott a Komló és a Ferencváros elleni győztes mérkőzéseken, ami után joggal várhatja újra a válogatott meghívót. A Komló elleni tizenegy gólja után, a Ferencváros elleni rangadón hibátlan lőlapot tudhat magáénak. Kilenc lövésből kilenc gólt szerzett ötvenhét perc alatt.

Eredmények:

Balatonfüred – Komló 31-26

Veszprém KKFT – Csurgó 27-19

Dabas – Eger 21-29

FTC – Balatonfüred 28-32

Komló – Gyöngyös 29-26

Eger – Csurgó 27-24

Orosháza – Veszprém KKFT 23-31

Dabas – Budakalász 17-27

 

fotó: Eger facebook oldal

 

Megosztás