Ma csúcsmérkőzést rendeztek a férfi Bajnokok Ligájában, a THW Kiel a Barcelonát fogadta.

Magyar szempontból is fontos volt ez a mérkőzés, hiszen két Final Fourban érdekelt csapat is pályára lépett ma Kielben. A Veszprém a Kiellel játszik az elődöntőben, és jó esély van arra, hogy ennek az összecsapásnak a győztese a Barcelonával találkozik a döntőben. 

Kisebb meglepetés volt a vendégek felállásában. Nem Vargas kezdett a kapuban, hanem a dán válogatott Moller. Érdekesség, hogy Ekberg első hetesére bejött, és ki is védte a büntetőt. 

Kiegyensúlyozott első félidőt láthattak a nézők, az első 15 percben a Barca volt egy hajszálnyival jobb, így 5-4-re vezetni tudtak. 

A Kiel több hibával játszott, a Barca több, üres kapus gólt is lőtt, úgy tűnt, hogy a vendégek több góllal ellóghatnak, de a németek egalizálni tudtak. Az első játékrész vége Palmarssonéknak sikerült jobban, így egy gólos vendégelőnnyel mehettek a csapatok az öltözőbe. 15-16. 

A másodi félidőt a Barcelona kezdte jobban, öt gólos előnyhöz is volt labdájuk, de Landin parádésan hárítani tudott. A 42. percben így ‘csak” három volt a vendégek előnye.

Ez a mérkőzés végéig csak nagyobbra duzzadt. Előzetesen Vargas és Landin nagy párharcára lehetett számítani, de a mérkőzés legjobbja Moller volt, aki elképesztő formában védte a katalánok hálóját.

A végeredmény: THW Kiel – Barcelona: 26 – 32.

Ami a Veszprémet illeti. Továbbra is állítom, hogy a Kiel leggyengébb pontja az edzője, Filip Jicha, abszolút megoldható feladat a Final Four döntőjének az elérése. A Barca ellen nagyon fel kell készülni.

 

 

1688 megtekintés.

Megosztás