Ma este Nantes – Telekom Veszprém mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligájában, a tét a döntőbe jutás. A párharc esélyese egyértelműen David Davis alakulata, ugyanakkor a első felvonás nem úgy alakult, ahogy azt sokan várták volna.

A Veszprém jobban kezdte a találkozót, a félidő közepéig magabiztosan vezettek. Aztán néhány csere mintha megzavarta volna a bakonyi csapatot, a franciák pedig ezt megérezték, és megmutatták, hogy igényt tartanak a Final Four-jegyre. 16-12-es francia vezetéssel ért véget az első félidő. Emil Nielsen volt a hazaiak legjobbja.

A második félidőben várható volt, hogy a vendégek felébrednek, és magasabb fokozatba kapcsolnak, de ennek az első 15 percben nem volt nyoma. Ekkor 25-19-re vezetett a Nantes.

Ezt követően Rodrigo Corrales pillanatai jöttek, a spanyol kapus elképesztő bravúrokat hajtott végre. Csak rajta múlt, hogy már nem az első párharcot követően mondhattuk: esélye sincs a Veszprémnek.

A Veszprémnek maradt esélye, ugyanis a találkozót „csak” néggyel  góllal veszítették el. Ez a különbség lehet sok is, kevés is, nehéz megmondani. Az egészen biztos, hogy a magyar rekordbajnoknak javulnia kell, ha ott szeretne lenni Kölnben. A szurkolókon nem fog múlni. Mindent elmond a vendégek teljesítményéről, hogy Rodrigo Corrales volt magasan a csapat legjobbja.

Érdekesség, hogy a Veszprém még a Vranjes „éra” alatt szaladt bele hasonló vereségbe, akkor a Skjern volt az ellenfél. A dánok akkori kapusa egy bizonyos Emil Nielsen volt…

A végeredmény Nantes – Telekom Veszprém: 32 – 28.

Puh, nehéz lesz.

3057 megtekintés.

Megosztás