A német bajnokság 26. fordulójában a Göppingen döntetlenjét kivéve papírforma eredmények születtek, de a listavezető is közel állt a pontvesztéshez az újonc otthonában.

Tovább olvasom

A Bajnokok Ligája résztvevő Aalborg a mai napon bejelentette – megerősítve az elmúlt napok pletykáit – miszerint újabb klasszissal bővítik 2021/22-es keretüket. A klub hároméves szerződést kötött az izlandi Aron Palmarssonnal, aki Barcelonából teszi át székhelyét Dániába. (Érdekessége a történetnek, hogy a Veszprémből viharos körülmények között távozó játékos álmai klubjának nevezte a katalán klubot.)

Korábban már megegyeztek Martin Larsennel (2024-ig) a visszatéréséről, Buster Juulal és Sebastian Barholddal pedig a hosszabbításról. Ezen felül nem kisebb nevek csatlakoznak a csapat jövő évi keretéhez, mint a svéd beálló, Jesper Nielsen (2024-ig) valamint a norvég jobbszélső, Kristian Björnsen (szintén 2024-ig).

A 2022-es szezontól pedig a keret tagja az elmúlt évtized egyik legjobb játékosa, Mikkel Hansen, aki Párizst hagyja ott az új projekt kedvéért, és tér vissza hazájába.

Ha lehet hinni a pletykáknak (melyek ugyanattól a forrástól származnak, amelyek már ezeket az igazolásokat is megjósolták), akkor Mads Mensah Larssen is csatlakozhat hozzájuk jövőre.

Vajon ez egy újabb olyan puzzle darab a kirakósban, mellyel a klub menedzsmentje a dán bajnokságon kívül a BL-trófeáért is bejelentkezik? Nem jut-e az Aalborg a Köbenhavn sorsára?

Kép: Origo

A 20. fordulóban találkozott egymással a tabella első négy helyezettje. Ha lassan is, de szerencsére enyhül a járványhelyzet, így minden csapat pályára lépett a hétvégén. Ilyenre még nem volt példa a 2020/2021-es szezonban.

Tovább olvasom

Norvég sajtóértesülések szerint március elején megegyezett egymással a MOL-Pick Szeged és az Elverum Alexander Blonz átigazolásával kapcsolatban. A norvég bajnok elfogadta a Pick ajánlatát, ezt követően azonban elakadt a transzfer, aminek a hátterében a járvány okozta gazdasági nehézségek állhatnak.

Most a szegediek térfelén pattog a labda, amennyiben rövid időn belül kifizetik a megállapított kivásárlási díjat létrejöhet a transzfer, ellenkező esetben a férfi kézilabdázás egyik legnagyobb tehetsége kitölti 2022-ig tartó szerződését az Elverumnál.

Az eredeti cikk az alábbi linken keresztül tekinthető meg:

https://www.nettavisen.no/sport/europeisk-storklubb-ville-kjope-alexander-blonz-20-sa-ble-det-helt-stille/s/12-95-3424108162

Kép: sportsbibelen

A címvédő szegedi csapatból Luka Stepancic és Nik Henigman, míg a bajnok Veszprémből Jorge Maqueda és Andreas Nilsson hiányzott a szigetszentmiklósi kupa-döntőn. A Tisza-parti alakulat kemény védekezéssel próbálta ellensúlyozni a bakonyiak fölényét, ami a variációs lehetőségekben megmutatkozott. A félidő végére kétgólos veszprémi vezetés alakult ki.

A Szeged végig küzdött a találkozó során, a második félidőben is megszorongatta a Veszprémet, de ez csak a szoros mérkőzéshez volt elég. A Veszprém támadásban jobb teljesítményt nyújtott.

Rengeteg kiállítás tarkította a döntőt, a nézők hiányához képest parázs hangulat és nagy csata alakult ki, sajátos játékvezetői felfogással.

Ez volt a 28. Magyar Kupa győzelme az “építőknek”.

Végeredmény: Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 28-26

A kiütéses vereséget megúszta, de a továbbjutás szempontjából vérmes reményei nem lehetnek a szegedieknek, akik a félidei nyolcgólos hátrányból hármat lefaragtak, de összességében messze voltak a top formájuktól.

Tovább olvasom