Ma két mérkőzést rendeztek a férfiaknál. Időrendi sorrendben előbb a Ferencváros fogadta az Egert, majd a Szeged a Csurgót.

A Ferencváros két, talán meglepő vereség után igyekezett helyre állni – kikapott a kis Veszprémtől és a Ceglédtől is – az Eger pedig első győzelme után (33-26 a Komló ellen), nagy lelkesedéssel érkezett a fővárosba. Nos a mérkőzés nem a védekezésekről marad emlékezetes, sokkal inkább a rengeteg kiállításról és a nagyon lelkes vendégekről. Végig szoros volt a mérkőzés állása, a hazaiaknál talán a picit gyengébb kapusteljesítmény is közrejátszott az idegesebb játékba. Az utolsó másodpercekig kiélezett mérkőzésen, lehet nem a tudás döntött a két csapat között, de az Egernek az akarat meghozta sorozatban és a bajnokságban egyaránt a második győzelmet, amihez persze nagyon kellett Lezák Áron (képünkön) 10 és Schmid Péter 8 gólja is.

Ferencváros – Eger 33-34 (17-16)

A nap második találkozóján, az eddig hat meccsből hatot nyerő, a tabellán második Szeged, az ötödik 4-1-4-es mutatóval álló Csurgót fogadta. Az első játékrészben egy nagyon agresszív és kemény védekezést mutattak be a vendégek, ami láthatóan nem ízlett a Tisza-partiaknak. Sokat elárul, hogy Bombacék az első lerohanás góljukat csak a 22.-ik percben szerezték és az első félidőben egyetlen percig sem vezettek. Hogy a hazaiak se kapjanak túl sok gólt arról leginkább Mikler tehet, kis túlzással ő tartotta versenyben a Szegedet. A félidőben: 11-12.

Nos aki a második félidőre nagy fordulatot várt, annak csalódnia kellett, az első tíz perc újra a vendégeké volt, ráadásul a szünethez képest nőtt a különbség, 16-19. A következő etapra elfogyott a gólcsend, a Mikler védések sem jöttek annyira, a másik oldalon Tatai is fáradni látszott, sorban jöttek a találatok, így a 20 percben, 23-26-ot mutatott az eredményjelző. A hajrára a vendégek lépték meg a kapuscserét, a beálló Pallag két hatalmas védéssel mutatkozott be, míg Mikler továbbra sem találkozott a labdával, így megtudta tartani előnyét a Csurgó, elképesztő!

Szeged – Csurgó 30-33 (11-12)

fotó: handballeger.hu

Megosztás