Site icon Handballexpert

Férfi NB1: Átigazolási körkép 3.rész

A klubvaltas.hu segítségével három részes sorozatunkban megnézzük, hogyan sikerült az erősítés az NB1-es csapatoknak.

FTC-GREEN COLLECT

 A zöld-fehéreknél volt a legkisebb mozgás a nyári szünetben, a vezetőség elégedett volt a csapat teljesítményével, valamint Pásztor István munkásságával. A csapat az Európa-ligában sikerrel vette a csoportkört, viszont a bajnokságban lecsúszott a dobogóról. Ősztől a harmadik számú európai kupasorozatban játszanak majd Lékaiék. Az Európa-kupa második fordulójában a ciprusi Parnassos lesz majd az ellenfél, ahol egyenes kiesés rendszerben zajlik majd a küzdelem. Ettől függetlenül akár benne lehet egy nagy menetelés is, a bajnokságban pedig valószínű, hogy újra a Tatabányával kell megküzdeni a bronzéremért.

Érkezik: 
Kölcsönbe érkezik: Szepesi Zsombor (OTP Bank-PICK Szeged)
Távozik: Bohács Sándor (balszélső)
Kölcsönbe távozott: Török Ádám (irányító, Dabas)

MOL TATABÁNYA

 Erősebb összetételű kerettel kezdte meg a bronzérmes Tatabánya a felkészülést, bár az egyik legértékesebb igazolás, a junior világbajnokságon megsérült Krakovszki Bence bemutatkozására csak később kerülhet sor. A visszatérő Juhász Ádám szerencsére már hadra fogható lesz szemsérülése után. Amennyiben a sérülések elkerülik, nagy erőssége lehet a csapatnak a korábbi magyar-válogatott Dzsamali Iman is. Az Európa-ligában a Sporting, a KGHM Chobry és a Constanta-Granollers párharc győztese lesz a „tigrisek” ellenfele, nem elérhetetlen a továbbjutás.

Érkezik: Dzsamali Iman (balátlövő, Cegléd), Reza Jadegari (balátlövő, Mes Kerman)Vajda Huba (beálló, Balatonfüred), Enomoto Juga (jobbátlövő, Budai Farkasok), Krakovszki Bence (balszélső, NEKA), Juhász Ádám (irányító, Benfica), Bartucz László (kapus, HE-DO B. Braun Gyöngyös), Eklemovic Márkó (irányító, BFKA-Veszprém)
Távozik: Bodor Márk (balátlövő, HE-DO B. Braun Gyöngyös), Hornyák Bence (jobbszélső, Fejér B.Á.L.-Veszprém), Ubornyák Dávid (irányító, HE-DO B. Braun Gyöngyös)
Kölcsönbe távozik: Edwards Olivér (balszélső, HE-DO B. Braun Gyöngyös)

OTP BANK-PICK SZEGED

 Tíz év után távozott Szegedről a klub legeredményesebb edzője Juan Carlos Pastor, akinek a pótlása nem kis fejtörést okozott a szegedi vezetőségnek. Nem is sikerült maradéktalanul megoldani az edzőváltást, így egy évig, az eddig a fiatalokkal foglalkozó Kárpáti Krisztián kapott bizalmat. A keretben is jelentős változások zajlottak. A csapat legjobbja Rosta Miklós távozott, helyére két beálló is érkezett. Nagy kérdés, hogy miként sikerül összecsiszolódnia a rutinos, tapasztalt keretnek és a fiatal rutintalan, de bizonyítani vágyó vezetőedzőnek. Ebből a kombinációból akár egy eredményes szezon is összejöhet. A klub célja a Bajnokok Ligája csoportköréből való továbbjutás, valamint itthon letaszítani a trónról a Veszprémet, ami cseppet sem lesz egyszerű.

Érkezik: Nagy Martin (kapus, VfL Gummersbach), Szilágyi Benjámin (jobbszélső, NEKA), Szymon Dzialakiewicz (jobbátlövő, Redbergslids IK), Carlos Molina (beálló, Motor Zaporizzsja), Gleb Kalaras (beálló, MT Melsungen), Marin Jelinic (balszélső, Nexe), Emil Kheri Imsgard (kapus, Elverum)
Távozik: Bajus Brunó (balszélső, QHB-Eger), Luka Krivokapics (kapus, Fertiberia Puerto Sagunto), Bogdan Radivojevics (jobbszélső, ?), Rosta Miklós (beálló, Dinamo Bucuresti), Alexander Blonz (balszélső, GOG), Mirko Alilovic (kapus, Orlen Wisla Plock), Nagy Tibor (kapus, Dabas – kölcsön után végleg), Kent Robin Tönnesen (jobbátlövő, Paris Saint-Germain), Molnár Robin (balszélső, NEKA – kölcsönből vissza), Ludman Marcell (balátlövő, NEKA – legutóbb kölcsönben Fejér-B.Á.L. Veszprém)
Kölcsönbe távozik: Szepesi Zsombor (FTC-Green Collect)

TELEKOM VESZPRÉM

A bajnoki címvédő és Magyar-kupa győztes bakonyi együttes szeptembertől újra elindulhat a Kölnbe vezető rögös úton, amihez a személyi feltételek adottak lesznek. Többek között két olimpiai bajnok kiválóság is érkezett a csapathoz. Ludovic Fabregas megszerzése komoly fegyvertény, posztján a világ legjobbja. A Barcelonával három alkalommal is magasba emelhette a BL serleget. A balszélső Hugo Descat is a csapat erőssége lehet, amennyiben teljesen felépül a térdsérüléséből. Vladimir Cupara távozására egy évvel korábban sor került, így hirtelen már nem sikerült Corrales mellé klasszis kapust szerződtetni. Ezzel a kerettel a Final Four jogos elvárás, és a hazai fronton való címvédés is sikerülhet.

Érkezik: Ignacio Biosca (kapus, Orlen Wisla Plock), Szergej Koszorotov (balátlövő, Orlen Wisla Plock), Agustín Casado (irányító, MT Melsungen), Hugo Descat (balszélső, Montpellier), Ludovic Fabregas (beálló, Barca), Lukas Sandell (jobbátlövő, Aalborg), Nagy Benedek (kapus, Mol Tatabánya – kölcsönből vissza)
Távozik: Vladimir Cupara (kapus, Dinamo Bucuresti), Ilic Zoran (jobbátlövő, HSV Hamburg), Sipos Adrián (beálló, MT Melsungen), Rasmus Lauge (balátlövő, Bjerringbro-Silkeborg), Manuel Strlek (balszélső, RK Nexe)
Kölcsönbe távozik: Palasics Kristóf (Logrono La Rioja), Lukács Péter (irányító, Elverum)

forrás: klubvaltas.hu

kép: Pick Szeged Handball Team facebook

 

 

 

 

Megosztás
Exit mobile version