A 22. fordulóban három találkozón sem bírtak egymással a csapatok, a megszerzett pontnak inkább a vendég együttesek örülhettek.

 

A hétvége eredményei kiválóan tükrözik, hogy idén is mennyire szoros a bajnokság középmezőnye.

A Ferencváros egy rendkívül harcias Dabassal találta magát szembe a Pest-megyei rangadón. Tomori Győző csapata reményt keltően menekül a kiesés elől, ennek tudatában is kezdték a mérkőzést, és szinte végig vezettek. Az FTC az utolsó percben tudott egyenlíteni. Érthetően nem volt elégedett a hazaiak trénere Horváth Attila, meglátása szerint egy emberes volt csapata játéka. „ Nem azt játszottuk, amit tudunk, egyénileg küzdöttünk, letoltuk a felelősséget, úgy voltunk vele, majd Nagy Bence megoldja”

A forduló rangadóján a Csurgó a Tatabánya elleni döntetlen után Balatonfüredről is egy ponttal távozott. A házigazda hiába vezetett már öt góllal is a második félidőben, a vereséghez is közel került a véghajrában. A Csurgó az utolsó támadásában 7 a 6 ellen rohamozott, de a győzelmet nem sikerült megszereznie, azonban így is hat év elteltével szerzett újra pontot a Balaton partján.

Drámai körülmények között, szinte már egy megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből az Eger. A hazaiak számára minden adott volt, hogy négy nyeretlen mérkőzés után újra megérezzék a győzelem ízét. Hét perccel a lefújás előtt 24-19-re vezetett az Eger. A Budakalász ekkor sem adta fel, és Nagy Norbert révén egy másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteni. „Önmagunkat vertük meg, még ha egy pontot szereztünk is. Ilyen végjátékot elveszíteni, több mint elkeserítő. „értékelte csalódottan a látottakat Tóth Edmond.

A bajnokság első három helyezettje nem okozott csalódást híveinek. A Veszprém könnyedén nyert Komlón, az egyre jobban játszó Tatabánya a „kis” Veszprém ellen nyert, a Szeged pedig Gyöngyösről távozott két ponttal. A sereghajtó Orosháza tizenhét mérkőzés után nyert újra, de az első osztályú tagság megőrzéséhez valószínű a Cegléd elleni siker is kevés lesz.

Eredmények

FTC – Dabas 26-26

Balatonfüred – Csurgó 26-26

Eger – Budakalász 25-25

Tatabánya – Veszprémi KKFT 27-19

Komló – Telekom Veszprém 22-30

Gyöngyös – Szeged 27-31

Orosháza – Cegléd 25-23

 

 

A forduló legjobbjai 

  1. Hegedűs Márk (Gyöngyös) 8/8
  2. Grega Krecic (Csurgó) 9/8
  3. Nagy Bence (FTC) 10/8

Kapusok

  1. Rodrigo Coralles (Telekom Veszprém) 57%
  2. Piotr Wyszomirski (Tatabánya) 47%
  3. Kránitz Zoltán (Cegléd) 35%

Fotók: FTC facebook oldal, Gyöngyös facebook oldal, Eger facebook oldal, keziszovetseg.hu

1034 megtekintés.

Megosztás