A második teljes fordulóját rendezték a hétvégén a férfi elsőosztálynak. A forduló egyik rangadóját már pénteken lejátszották, a Szeged két góllal, 34-36-ra győzött a Népligetben, a Ferencváros otthonában. De nézzük, hogy miként alakultak a szombati mérkőzések, főként a nagy rivális Veszprém tatabányai vendégjátéka.

MOL Tatabánya – Telekom Veszprém 24:31

A két csapat a felkészülési időszakban Telkiben már játszott egy mérkőzést, ahol két góllal bizonyult jobbnak a Veszprém. Ezen a mérkőzésen is sokáig nagyon jól tartotta magát a Tatabánya, sőt, 3-5-ről 4 perc alatt 7-5-re módosították az állást Mateo Maraš vezetésével. Ezt követően azonban elfogyott a Tigrisek előnye, 8-8-at követően pedig átvette a vezetést a bakonyi együttes. A félidő utolsó perceiben sok technikai hibát vétett a Bányász, amit a vendégek ki is használtak, így előnyük is megnőtt. A félidőben 13-17-et mutatott az eredményjelző.

A második játékrészt is a bakonyiak kezdték jobban, Rodrigo Corrales védéseinek köszönhetően Tombor Csaba második időkérését megelőzően már hétgólos volt a veszprémi vezetés, amely ezt követően is tovább nőtt. A legnagyobb különbség 20-29-nél és 21-30-nál alakult ki, a vége pedig 24-31 lett.

A két vezetőedző a következőképpen értékelt:

Tombor Csaba:Először is gratulálok a Veszprémnek, hiszen kiválóan játszottak ma. Feszes volt a védekezésük és amivel készültünk, azt nem tudtok sajnos megvalósítani. Sok könnyű találatot kaptunk és a felállt fal elleni védekezésünk sem volt az igazi. Sokszer cserben hagytuk a kapusaink, akik egyébként jól védtek ma. Ennél sokkal jobban tudunk kézilabdázni. Talán a hit hiányzott ma. Mennünk kell tovább és csiszolnunk kell a játékunkat.

Momir Ilic:Örülök neki, hogy meg tudtuk nyerni ezt a rangadót. Tatabányán mindig nagyon nehéz játszani, ezt az elmúlt két évben is megtapasztaltuk. Az első játékrész kemény volt, a másodikban viszont jobban játszottunk. Sok könnyű gólt szereztünk, ami el is döntötte a mérkőzést. Mindig van valami hiba a játékunkban, most sem voltam elégedett az utolsó tíz percben nyújtott teljesítményünkkel, egy mérkőzés 60 percig tart. Minden jót kívánok a Tatabányának a jövőben.

Balatonfüred – Dabas 31:30

A Balatonfüred az első forduló legnagyobb negatív meglepetését hozta, miután kikapott a frissen feljutó Egertől idegenben. A második mérkőzésükön sem kezdődött a mérkőzés úgy, mint egy fáklyás menet. A 27. percben vezettek először, azonban ezt követően nem adták ki a kezükből a vezetést, azonban a második félidő derekán még négygólos hátrányát ledolgozva egy kiélezett végjátékra kényszerítette a Füredet a Dabas.

Csurgó – Eger 35:26

A Csurgó vereséggel, az Eger pedig meglepetésgyőzelemmel kezdte a bajnokságot. Az első meccs lendületét a vendégek tovább tudták hozni, hiszen villámrajtot vettek. Ezt követően azonban egy kétperces kiállítás és eladott labdák miatt gyorsan megfordult az állás. A csurgóiak innentől kezdve állva hagyták a vendégeket, a félidőre már 18-11-re vezettek. A második félidőre a különbség gyorsan 10 gól fölé nőtt, ez alá pedig csak az utolsó egri lőtt góllal csökkent, kialakítva a 35-26-os végeredményt.

Gyöngyös – PLER 32:27

A Gyöngyös sorsolása minden csapat közül a legrosszabb volt, hiszen már két meccsen voltak túl, a címvédő Veszprém és a Szeged ellen is sima vereség lett a vége. Az újonc PLER elleni meccsen viszont álomrajtot vettek a mátraiak, bár a félidei háromgólos előnyből a második játékrész elején még közelebb jött a fővárosi gárda, azonban újítani tudott a Gyöngyös, a végére pedig ötgólos előnnyel fejezték be a mérkőzést.

Komló – Budakalász 22:24

Mindkét csapat vereséggel kezdte a bajnokságot, a Komló a NEKA-tól, a Budakalász pedig a Ferencvárostól kapott ki egy héttel ezelőtt. Ezen a mérkőzésen azonban két hasonló erősségű csapat mérkőzését láthattuk. Bár a második félidőben egyszer sem vezetett a hazai csapat, végig benne volt a mérkőzésben a fordítás. Végül egy kevésgólos mérkőzésen, 22:24-re győzött a Budakalász, ezzel a baranyaiak maradtak továbbra is nyeretlenek.

Fejér B.Á.L.-Veszprém – NEKA 25:29

Az Éles-Veszprém az első mérkőzésen elszenvedett vereség után hazai pályán szeretett volna javítani, ennek megfelelően is kezdték a mérkőzést. Az előny már az első félidőben négygólosra duzzadt, a második játékrészben azonban egy hétperces gólcsend miatt a vendégek átvették a vezetést, a végéig pedig ki sem adták azt a kezükből. A hazaiak így két mérkőzés után nyeretlenek, a bogláriak pedig veretlenek.

Kiemelt kép: Telekom Veszprém

Megosztás