Éjszaka beszámoltunk a jelenlegi egyiptomi eseményekről. Most kisebb update következik, amely NEM hivatalos.

Tehát úgy áll a helyzet, hogy új csapat egészen biztosan nem ugrik be a magyar csoportba. Tehát Hollandia vagy Montenegro válogatottja nem lesz a magyar csapat ellenfele.

„A” verzió

10-0. Erre van a legnagyobb esély a kialakult helyzet miatt. Ez a végeredmény minden, a csoportba szereplő csapatnak biztos lenne. Tehát Zöld-foki Köztársaság nem vesz részt a tornán. Magyarország, Uruguay és Németország 2-2 ponttal gazdagodik, és biztosan továbbjut. Ez is aggodalmas persze a középdöntő miatt, hiszen olyan csapatok érkeznek a másik csoportból, akiknek van lehetőségük nagyon sok gólos győzelemre, és a gólarány adott esetben döntő faktor lehet.

UPDATE: A Nemzetközi Kézilabda Szövetség tájékoztatása szerint a Zöld-foki köztársaság együttese pályára léphet pénteken, amennyiben legalább 10 játékosa és 2 stábtagja negatív COVID-teszteredményt produkál. Ellenkező esetben a mérkőzést törlik, és a magyar válogatott 10-0-s gólkülönbséggel megkapja a 2 pontot.
– Nagyon nehéz szituációban vagyunk, hiszen óriási a bizonytalanság, elképzelhető, hogy csak egy órával a találkozó előtt derül ki, megrendezik-e a mérkőzést – mondta el Nagy László, az MKSZ alelnöke a helyszínen. – A programunkon nem változtatunk, úgy készülünk, hogy lesz találkozó, ugyanakkor a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) felé a német együttessel közösen kifejeztük aggodalmunkat, hiszen a játékosaink egészsége a legfontosabb. Emellett arra kértük az IHF-et, hogy amennyiben megrendezik a találkozót, végezzenek el a csarnokba érkezéskor még egy antigén-tesztet az afrikai delegáció tagjain. Mindent megteszünk a magyar csapat tagjainak egészségéért. A döntés jelenleg a nemzetközi szövetség kezében van. (MKSZ)

„B” verzió (akár a fantázia is szülhette volna)

Az IHF nagyon szeretné, hogy legyen mérkőzés, és mindent megtesz ennek érdekében. Ez várható volt, hiszen belátni a saját – hogy is fogalmazzak – meggondolatlanságukat nehezebb lenne…

Egy verzió szerint ez azt jelentené, hogy ha a mai meccsen a magyar válogatottnak 10 + 2 főt ki kell állítania Ezt meg hogy? A játékosaink zöme átesett már a víruson, és antitesttel rendelkezik, vagyis elméletileg védettek a vírussal szemben. Az IHF tudja ezt, és nekik az a jó, ha van mérkőzés. Nonszensz. Botrány, igen. Ez is szóba kerülhetett… Természetesen ebbe a németek sem akarnak beleegyezni. Tudtunkkal mindkét ország megírta az aggodalmát az IHF-nek. Szerencsénk is van azzal, hogy Németország a mi csoportunkban van,  hiszen ők diplomáciailag fontosabb tényezők a kézilabdázásban.

Szóval bizonytalan a szituáció, a magyar csapat most úgy készül, hogy fogalmuk sincs mikor játszanak először, hogy kik játszhatnak, hogy lesz-e egyáltalán ma mérkőzés… Az több mint valószínű, hogy győz a józan ész, és ma nem lesz magyar mérkőzés.

No comment…

 

Megosztás