Pénteken kisorsolták a januári egyiptomi férfi VB csoportjait, ahol a magyar válogatott Németországgal, Uruguay-jal és a Zöld-foki Köztársasággal került egy csoportba.

Manapság minden elég bizonytalan a sportvilágban, de a tervek szerint januárban (13-31.) kerül megrendezésre a következő nagy férfi világesemény, így tegnap Kairóban kisorsolták a leendő csoportokat.

A 32 csapatos mezőnyt nyolc kvartettbe osztották be a foci világbajnokságokhoz hasonlóan. A lebonyolítás innentől azonban eltérő lesz, a csoportokból az első három helyezett jut tovább, akik egy szomszéd csoport továbbjutóival kerülnek összevonásra, így tehát a 24 továbbjutóból négy darab hatfős középdöntős csoport kerül kialakításra. A lényeg itt kezdődik, hiszen innen már a legjobb nyolcba kerülés a tét, tehát a középdöntőben az első kettőben kell ehhez végezni. A negyeddöntőktől a szokásos egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna.

A magyar válogatott az A-csoportba került besorolásra, és valószínűleg a középdöntőbe jutásához nem férhet kétség, hiszen az első kalapból érkező Németország mellett a szerényebb játékerőt képviselő Uruguay és a Zöld-foki Köztársaság lesznek az ellenfeleink. A középdöntőben már élesedhet a helyzet, hiszen itt a Spanyolország, Tunézia, Brazília, Lengyelország négyes továbbjutóival kell majd megmérkőzni.

A további csoportbeosztás: 

Nincs elérhető leírás.

Képek: A világbajnokság hivatalos Facebook-oldala, Handball Planet

Megosztás