Az USA, a Zöld-foki-szigetek és a cseh válogatott után több válogatottnak is gondja lehet a világbajnokságon való részvétellel.

Az USA 18 fertőzött játékosáról már írtunk ma. Azóta kiderült, hogy a Zöld-foki-szigetek is érintett. A cseh válogatott épp ezekben a percekben lépett vissza a tornától. Erről itt írtunk. Elméletileg van helyettük beugró, Észak-Macedónia „személyében”, de most pedig tudomásunkra jutott, hogy a brazil válogatott több játékosa is pozitív tesztet produkált. Norvég források öt esetről számolnak be.

Ennek fényében felmerül a kérdés, hányan lehetnek még a 32 csapatból, akik koronavírussal fertőzött játékossal készülnek a világbajnokságra, illetve van-e értelme megrendezni ezt a tornát? Az IHF állásfoglalása sem ártana a kézilabda-világnak, de félő, hogy túl makacsak a döntéshozók, illetve túl sok pénz forog kockán ahhoz, hogy egyszerűen lemondjanak a vébéről.

 

Az én személyes véleményem, hogy össze kell pakolni, és haza kell küldeni mindenkit, amíg még egészségesek (Sellei Zoltán).

 

Borítókép: IHF

Megosztás