A „D” csoport nyitómérkőzésén Berlinben a szlovén válogatott nagy küzdelem után győzte le az újonc szigetországiakat – a második játéknap összefoglalója.

D-CSOPORT

Szinte hazai környezetben léphetett pályára a német fővárosban a Feröer-szigetek. A kis ország lakossága annyi, mint a szerda esti düsseldorfi nyitómérkőzésre kilátogatók száma, így egészen kiemelkedő, hogy kb. ötezren bíztatták a lelátón Mittunékat. Az első félidő rendkívül szorosan alakult, bátran kezdett az újonc a THW Kielt erősítő Skipagotu vezérletével, és hamar megmutatta, hogy nem véletlen kvalifikált a kontinenstornára.

A második félidő elején még két góllal vezetett is a feröeri válogatott, de a folytatásban a rutinos szlovénok egyszer produkáltak 4-0-ás sorozatot, majd kétszer három nullást, amivel a maguk javára fordították a mérkőzést. Borut Mackovsek négy, Gasper Marguc három gólt szerzett.

Szlovénia – Feröer-szigetek 32-29

Ld: Vlah (8) ill. Skipagotu (9)

A csoport esti mérkőzésén Norvégia a kezdeti nehézségek ellenére simán győzte le Lengyelországot. Nem kis meglepetésre a mérkőzés első három gólját a lengyelek szerezték, ezt követően azonban rendeződött a papírforma. 5-4-re már a norvégok vezettek, Barthold góljával pedig már 10-6 volt az állás, a félidőre pedig öt gólra hízlalták az előnyt Sagosenék. A második félidőben tovább nyílt az olló, Björnsen góljával már tíz is volt közte a 40. percben – a végére összességében a vártnál talán simábban nyertek az északiak.

Norvégia – Lengyelország 32-21

Ld: Sagosen (6) ill. Sicko (5)

E-CSOPORT

Az „E” csoportban Mannheimben bemutatkozott az a grúz válogatott, amely a magyar válogatott selejtezőcsoportjából jutott ki az Európa-bajnokságra, és a mieinket is legyőzte. Magabiztosan kezdett a Kay Smits nélkül felálló holland csapat. 4-0-ra és 10-4-re is vezettek. Az első harminc percben megszerzett hétgólos előny birtokában a folytatásban kiengedtek. A grúzok részsikert könyvelhettek el, a második félidőt két góllal megnyerték.

Hollandia – Grúzia 34-29

Ld: ten Velde (6) ill. Tskhovrebadze (9)

 

A címvédő is magabiztos győzelemmel mutatkozott be a tornán, miután a félidei hétgólos vezetést követően kilenc góllal győzte le a bosnyák válogatottat. A skandinávok nem hagyták a végére a döntést, már az első félidőben biztonságos előnyt építettek ki, amelyet a végéig meg is tartottak. A bosnyákok a második félidőben még vissza tudtak kapaszkodni három gólra, de ezt követően ismét jött a papírforma, a svédek elsősorban Wanne gólerős játékának köszönhetően visszaállították a nagy különbséget.

Svédország – Bosznia-Hercegovina 29-20

Ld: Wanne (9) ill. Faljic (4)

 

F-CSOPORT

A kora esti blokk harmadik találkozóján is jött a papírforma. A portugálok végig kézben tartották a mérkőzést a görögök ellen, a második félidőben egy 7-0-s rohammal végérvényesen eldöntötték a két pont sorsát. A Szeged irányítója Miguel Martins három gólt szerzett.

Portugália – Görögország 31-24

Ld: Francisco Costa (6) ill. Mallios (5), Savvas (5) Kederis (5)

 

Az F-csoport másik találkozóján az este talán legjobban várt mérkőzése következett. A magyar válogatott ellen az erejét bemutató Csehország a világbajnoki címvédő Dániával csapott össze. Xavi Sabate együttese az első félidőben jól is tartotta magát, és a félidő vége előtt a vezetést is át tudta venni Patzel góljával (8-9), de az állás végül Hansen egalizálta hétméteresből. A fordulást követően a dánok akarata érvényesült, akik egy 6-1-es rohammal indítottak, és a 40. percre így már magabiztos előnyben érezhették magukat. A két pont sorsa innentől nem is volt kérdéses, a legnagyobb különbség a mérkőzés végére alakult ki. A csehek a második félidőben mindössze 5 gólt tudtak szerezni, ebben a dán kapus, Emil Nielsen játszott hatalmas szerepet.

Dánia – Csehország 23-14

Ld: Hansen (5) ill. Patzel (4)

Fotó: THW Kiel

9704 megtekintés.

Megosztás