Szerdán rendezték meg a Mosonmagyaróvár-Debrecen mérkőzést, amely a 3.  hely megszerzése szempontjából kulcsfontosságú lehet mindkét csapat számára.

A mérkőzés elején a hazai csapat kétszer is megszerezte a vezetést, majd Hámori második góljával 5 perc után 3-2-re vezetett a vendég együttes. Ezután több technikai hibát vétett mindkét csapat, a bő 5 perces gólcsendet Tóth Gabriella találata törte meg. Albek Anna góljával először vezetett 2 góllal a Mosononmagyaróvár, ráadásul Haggerty 2 perces kiállítást kapott. Mindkét csapat játékában sok hiba volt. Töpfnert 20 perc alatt kétszer is kiállították. A 26. percben Szemerey már második hetes védést mutatta be, majd Ivancok gólja után 12-8 állt az eredményjelzőn. Albek Anna harmadik gólja után még Haggerty is betalált a félidő vége előtt (14-9).

Az első félidőben remekül védett Szmerey Zsófi, aki 8 védést mutatott be. A Mosonmagyaróvár támadójátéka a félidő második felében remekül működött, így  már 5 gólt volt a különbség 30 perc játék után.

A  második játékrész elején Tóth Nikolett szerezte a hazai együttes első 3 gólját (17-10). 21-13 után időt kért Szilágyi Zoltán, amely után két vendég gól következett. Stranigg Zsófia első góljával már 10 volt a különbség. A találkozó utolsó gólját Vámos Petra lőtte (30-23).

Magabiztosan, remekül játszott a Móvár a mérkőzés nagyrészében, amelynek hétgólos győzelem és két fontos pont megszerzése lett az eredménye. Tóth Nikolett 7, Albek Anna és Tóth Eszter 4-4, Ivancok és Pásztor  3-3 akciógólt lőtt. A hétvégén a válogatottban is remekül védő Szemerey Zsófi 12 védést mutatott be (40%).

A hétvégén hazai pályán BL-mérkőzést játszik a Debrecen. Nagy változásra lesz szükség, mivel ma sem támadásban, sem védekezésben nem működött az eltervezett taktika,  a kapusok összesen 10 védést mutattak be (25%). A vendég oldalon Petrus Mirtill volt az egyetlen, aki végig jó teljesítményt nyújtott, 5 lövésből 5 gólt lőtt.

Képek: Mosonmagyaróvár Kézilabda Club Facebook oldala

Megosztás