Az EHF bejelentette, hogy hogyan tervezik lezárni a szezont.

A koronavírus-járvány következtében radikális döntésekre szánta el magát a nemzetközi szövetség, ezeket ismertetjük a továbbiakban.

Bajnokok Ligája:

A férfiak esetében maradt a korábban megszellőztetett döntés, a Final Fourba a csoportok végeredménye alapján került be a Kiel, a Veszprém, a Barcelona és a PSG. A kölni négyes döntő dátuma: december 28-29. A nőknél törölték a negyeddöntők júniusi időpontjait, a Final Four kijelölt időpontja szeptember eleje. A hölgyeknél még vizsgálják, hogy megvalósítható-e a negyeddöntők megrendezése a négyes döntővel együtt, ha nem, akkor a csoportok eredménye alapján a Győr, a Brest, a Metz és az Esbjerg jut tovább. Amennyiben szeptemberben nem sikerül megrendezni a budapesti döntőt, akkor a negyeddöntőkre egészen biztosan nem kerül sor.

EHF-Kupa, Challange Kupa:

A hátralévő mérkőzéseket törölték.

Eb-, Vb-selejtezők:

Ezek az események is törlésre kerültek. A nőknél Norvégia és Dánia rendezőként, Franciaország, Oroszország, Hollandia, Románia, Svédország, Magyarország, Montenegró, Németország, Szerbia, Spanyolország, Szlovénia, Lengyelország, Csehország és Horvátország pedig az előző kontinensviadal eredménye alapján jutott ki a decemberi Eb-re.

A fiúknál a 2020-as Eb rangsora döntött a kvalifikáció esetében, itt Spanyolország, Horvátország, Norvégia, Szlovénia, Németország, Portugália, Magyarország, Svédország, Ausztria, Fehéroroszország, Izland, Csehország és Franciaország jutott ki. Dánia címvédőként vehet részt a jövő év eleji seregszemlén.

Olimpiai selejtezők:

A selejtezőket 2021 tavaszán fogják megrendezni.

Emellett bejelentették, hogy a nyárra tervezett utánpótlástornák egy részét elhalasztották jövő év elejére, több eseményt pedig töröltek.

Megosztás