A magyar szemek egyértelműen Debrecenre szegeződnek a mai, illetve a következő napokban, de a cívisváros mellett másik két helyszínen zajlanak még a selejtező mérkőzései; Spanyolországban Torreviejában és Németországban azon belül is Neu-Ulmban.

1. csoport

Ahogy arról már beszámoltunk Magyarország 49-11-es győzelmet aratott a beugró Nagy-Britannia felett, amiről itt olvashat.

A négyes másik összecsapásán Svédország 35-28-ra múlta felül a Japán válogatott.
Mondhatni az egész találkozót a skandinávok irányították, de sokáig tartották magukat Aizawáék. 3-2-es vezetéssel indítottak Tomas Axnér lányai, negyedóra játékot követően sem volt nagyobb a svéd előny, így 10-9-es állásnál kért időt a szövetségi kapitány. A következő percekben aztán Jenny Carlson vezetésével 15-9-es előnyt épített ki a sárga mezes alakulat, ami megnyugtató volt számukra a szünet előtt, még akkor is, ha 17-13-ra zárkózott ellenfele.
A térfélcserét követően tovább folytatta létszámfölényes támadásait Shigeo Kusumoto csapata, ami rendre jól működött, s 20-18-ra közelítették meg a svédeket. Ekkor rázta meg magát a vb negyedik helyezett és pillanatok alatt újra négy volt közte Kristin Thorleifsdottir és Nina Dano találataival. Az utolsó negyedórába úgy léptek a felek, hogy öt találattal 26-21-re vezetett a svéd válogatott, innen pedig a győzelmet már nem is engedte ki a kezei közül. Jenny Carlsont választották a mérkőzés emberének hét találatával, de a második játékrészben Jamina Roberts is kiválóan kézilabdázott. Ami a Japánokat illeti a 7-6 elleni játékot szépen játszották, üres kapura kevés gólt kaptak. Támadásban és védekezésben egyaránt rengeteget mozogtak, de a beálló, valamint jobb oldali védekezésben sebezhetőek voltak.

2. csoport

Spanyolország 31-21-es győzelemmel mutatkozott be a cseh válogatott ellen. Ambros Martin lányai jól kezdtek, majd egy pillanatra a cseheknél volt a vezetés, de a folytatásban a házigazda lépésről-lépésre növelte előnyét, ami a félidő lefújása előtt már tíz gólos is volt, végül a szünetben 19-10-re vezetett a spanyol válogatott. A második harminc percben esett a játék színvonala, több helyzetet kihagytak a csapatok, illetve sok technikai hibát is vétettek, azonban egy góllal ezt a játékrészt is Spanyolország nyerte. A találkozó legeredményesebb játékosa címen Mireya Gonzaléz és Charlotte Cholevová osztoztak hét-hét találattal. 

Hollandia pedig Argentína ellen szerzett magabiztos, 34-22-es győzelmet. Igaz az első félidőben szorosan követték az argentínok Per Johanssonékat, aztán azonban rákapcsoltak Angela Malesteinék, s így gyűjtötték be a két pontot. A ferencvárosi közönség kedvenc hatszor zörrentette meg a hálót, míg a győri Rinka Dujindam kilenc védéssel és 41%-al zárta az összecsapást. Ugyanakkor Elke Josselinne Karsten szintén hatszor volt eredményes, a kapuban pedig Marisol Carratu 15 védést mutatott be, ami 35%-os hatékonysághoz volt elegendő az argentin kapuban. 

3. csoport

A harmadik csoportban Németország hatalmas lépést tett olimpiai álmai felé, ugyanis 31-25-re legyőzte Szlovénia válogatottját. Még az első játékrész közepén egy öt perces gólcsendet is elbírt Markus Gaugisch együttese, majd Antje Döll és Alina Grijseels vezérletével 17-14-re alakította a játékrészt. A folytatásban Ana Gros és Tamara Mavsar tartotta életben a szlovén reményeket, de ez idő alatt is tovább nőtt az olló a két válogatott között, végül mindkét játékrészt hárommal nyerve, aratott nagyon fontos győzelmet a német alakulat. Julia Maidhof kilenc góllal járult hozzá a győzelemhez, amiből ötöt hétméteresből jegyzett. Katharina Filter 12 védéssel és 34%-al zárta az összecsapást, a másik oldalon Ana Gros tizenegy találatot szerzett. 

A csoport másik mérkőzésén Paraguay alaposan ráijesztett a montenegróiakra, amikor a 24. percig vezetett Bojana Popovicékkal szemben. Aztán a balkániak ötgólos előnnyel, 17-12-es állással vonultak pihenőre. A folytatásban ismét kellemetlen percek következtek Itana Grbicék számára, hiszen újra egyre zárkózott a dél-amerikai válogatott. Majd a hajrában csapatként sikerült akaratát érvényesítenie montenegrónak, az utolsó öt percben elszenvedett két technikai hiba és három kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát Paraguay számára, így 30-25-ös vereséget szenvedtek. Dijana Mugosa és Femanda Insfran egyaránt kilencszer volt eredményes, míg Armelle Attingré nyolc védésével, 38%-os hatékonyságával és a hajrában mutatott bravúrjaival csapata egyik legjobbja volt. 

fotó: ihf.info

741 megtekintés.

Megosztás