A hajdúságiak szinte végig vezettek, a játékszínvonala nem volt a legmagasabb, de ahogy Kösztner Vilmos fogalmazott a mai napon csak a győzelem számít.

Szerdai vereségéből BL sikerbe szeretett volna menekülni a DVSC Schaeffler csapata, akikhez a továbbjutást illetően a legnagyobb rivális Buducsnoszt csapata látogatott.

Ivana Godec két góljával az előny a vendégeknél volt a kezdést követően, majd érkezett Töpfner Alexandra két találata és Hámori Konszuéla szép betörése, amivel nyolc perc játékot követően átvette a vezetést a Loki 3-2-nél.
A 12. percben már Töpfner négyszer volt eredményes, ahogy a kapuban Catherine Gabriel is szintén négy védést mutatott be, amivel megalapozta csapata előnyét.
Bojana Popovic időt is kért 6-3-as állásnál. Csapata támadásai kilátástalanok voltak, Milena Raicevic rengeteg labdát szórt el, ennek következtében Háfra Noémi került irányító pozícióba a montenegróiaknál, amivel biztosabbak lettek a vendégek, így sikerült a DVSC-t 10-10-nél utolérniük. Nagy szerepe volt a felzárkózásukban a nyitott védekezésre való átállás, ahol a debreceniek több labdát is eladtak, amiből könnyű gólokat kaptak.
A hajrában azonban újra sikerült egy kisebb előnyt kiépítenie a magyar alakulatnak, többek között köszönhetően Gabriel fantasztikus hétméteres védésének. A francia hálóőr hatékonysága a félidő felére csökkent, de így is csapata legjobbja volt Töpfnerrel karöltve, aki hét gólt is szerzett az első harminc perc alatt (12-10).

A fordulást követően Tamara Haggerty volt eredményes. Egy változtatást eszközölt Szilágyi Zoltán a kezdőcsapatához képest, a balszélen Petrus Mirtillt Vámos Míra váltotta. Sajnos Planéta Szimonetta számára továbbra sincs meg a flow támadás tekintetében, a jobb átlövő rendre nem találta a távolságot, valamint lövései sem ültek, ezért érkezett vissza Hámori Konszuéla, aki lában sokkal könnyebben tudta megverni a montenegrói védőket.
14-11-ről hamar egygólosra olvadt az előny Kácsor Gréta két labdaeladását követően, amire reagált is a vezetőedző és Csernyánszki Liliána is pályára lépett, ha pedig ott volt három gólt is szerzett, amivel a második félidőben csapata kiemelkedő játékosa lett.
Védekezésben egészen jól mutatott a Haggerty-Planéta belső kettős, valamint jól segítettek be egymásnak a játékosok, nagyon nehezen találtak a Buducsnoszt játékosai szabad folyosókat Gabriel kapujáig, ha pedig meg is volt, a francia hálóőr fontos védéseket mutatott be.
Háfra Noémi bő fél órát kapott a mérkőzésen, az utolsó negyedórában már nem lépett pályára, két gólja mellett, gólpasszt is jegyzett, de a meccs hiány észrevehető a játékán.

Végül a Debrecen 27-22-es győzelmet aratott, amivel őrzi csoportjában a hatodik helyet, a megszerzett négy pontjával pedig egy lépéssel közelebb került a továbbjutás felé.

Töpfner Alexandra a mezőny legeredményesebb játékosa lett tíz góljával, Gabriel pedig a tíz védéssel és 32%-os hatékonysággal zárt.

fotó: dvsckezilabda.hu

 

Megosztás