A Mosonmagyaróvár a spanyol Malaga ellen játszott hazai pályán szombat délután. Két hete is egymás ellen játszott a két csapat, akkor a spanyol csapat nyert. A magyar együttes azóta két győzelmet aratott, előbb a Kisvárda ellen a bajnokságban, majd a magyar kupában az Esztergom ellen diadalmaskodtak.

A hét folyamán kiderült, hogy Pásztor Noémi Franciaországba igazol, Stranigg Zsófia viszont két évvel meghosszabbította a szerződését.

A találkozót a magyar csapat kezdte jobban, hat perc alatt már 4-0-ra vezettek, Szemerey három védéssel kezdett. A spanyol időkérés után támadásban többször hibázott a Mosonmagyaróvár, az ellenfél pedig sokkal pontosabban vezette akciót, így 10 perc után 4-4 volt az állás. Tóth Eszter hétméteres góljával átvette a vezetést az Óvár, majd Szemerey emberhátrányban is védett.Tóth Gabriella harmadik góljával már 7-5 állt az eredményjelzőn. Ivancok átlövés gólja után újra négy góllal vezetett a Mosonmagyaróvár (10-6). A félidőben 14-11 állt az eredményjelzőn.

A spanyol csapat a mai meccsen is sokáig támadott a legtöbb alkalommal, a magyar együttes viszont gyorsan szerette volna bejfejezni az akcióit, amelybe sok hiba csúszott.

A második játékrészt jól kezdte a hazai együttes, már 17-13 -ra is vezetett. Utána támadásban sok hibát vétett a magyar csapat, így a Malaga 19-19-nél egyenlített. Ekkor emberelőnybe került a Mosonmagyaróvár, de nem tudta kihasználni, egy góllal elvesztette ezt a két perces időszakot. A második játékrész első 20 percében öt gólt lőtt az óvári együttes (19-21).

Pásztor Noémi góljával tört meg a hosszú hazai gólcsend, Szemerey két perc alatt három alkalommal védett. Pásztor Noémi emberelőnyt harcolt ki, majd Stranigg góljával sikerült egyenlíteni. Tóth Eszter hatodik góljával az előny is a hazai együttesnél volt. Az 58. perc végén 23-23-nál kért időt Gyurka János, majd Tóth Eszter passzívnál szerezte meg újra a vezetést, majd Szemerey védett. Tóth Gabriella góljával eldőlt a mérkőzés, amelyet két góllal, 25-23-ra nyert meg a Mosonmagyaróvár.

Az első 35-40 percben a magyar együttes jobban játszott, mint az ellenfél az eladott labdák ellenére. Utána viszont támadásban rengeteg eladott labda és rossz lövés jött, így a Malaga átvette a vezetést, de a végjátékban Szemerey remek teljesítménye döntőnek bizonyult.

A mérkőzés legjobbja Szemerey Zsófi volt, aki 16 védést mutatott be (42%). Támadásban Tóth Eszter, Tóth Gabriella és Pásztor voltak a legjobbak.

Jövő hét szombaton a Sola ellen lép pályára a Mosonmagyaróvár, a továbbjutás szempontjából az is egy nagyon fontos találkozó lesz.

Forrás:

EHF European League Facebook oldala

6321 megtekintés.

Megosztás