A Mosonmagyaróvár hazai pályán kezdte meg a negyeddöntős szereplését. Az ellenfél az El eddigi egyetlen veretlen csapata, a Bistrita volt.

A román csapat szerdán fontos győzelmet aratott a Rapid Bukarest ellen a bajnokságban, ezzel a bajnokság második helyén állnak. Az MKC keretéből sérülés miatt hiányzott Tóth Nikolett és Albek Anna, utóbbinak valószínűleg hat hetet kell kihagynia.

A mérkőzés első gólját Tóth Eszter szerezte. Szemerey a védése után Stranigg Zsófiát indította, aki a második gólját lőtte (4-2). A 8. percben már 5-4 volt az állás, ekkor állították ki Pásztor Noémit. A 10. percben először vezetett a román csapat. A 12. percben lépett pályára Tóth Gabriella, aki azonnal betalált (7-7). Emberelőnyben egy gyönyörű támadás végén Pásztor Noémi szerezte meg a vezetést. Az első 20 percben Szemerey 6 alkalommal is védett. 10-10 után sorozatban három gólt lőtt a vendég együttes, Tóth Gabriella törte meg a hosszú hazai gólcsendet, majd Stranigg technikai hibát vétett a lerohanás közben, így nem sikerült egy gólra zárkózni. Hadfi Gréta érkezett a félidő hajrájában, gyorsan két védést is bemutatott. A félidőben 12-14 volt az állás.

Sajnos az első játékrészben sok volt a technikai hiba, a román csapat jobban használta ki a lehetőségéket, például a lerohanások végén pontosabban fejezeték be a helyzeteiket.

A második félidőt a Bistrita kezdte jobban, bő öt perc alatt öt alkalommal is betaláltak, ekkor kért időt Gyurka János (14-19). Az időkérés után érkezett Szemerey és Tóth Gabriella is, a támadás végén Pásztor talált be, majd Szemerey védése után újabb gólt lőtt Pásztor. Tóth Gabriela negyedik gólja már az egyenlítést jelentette. A román csapat 7 a 6 ellen támadott, Szemerey betalált az üres kapuba, ezzel 9-8 után először vette át a vezetést a magyar együttes. Tóth Gabriella gólja után 26-25 volt az állás az 50. percben. Az 56. percben emberelőnyben volt a magyar együttes, amikor előbb Szemerey védett, majd Pásztor harcolt ki hétméterest, amelyet Stranigg értékesített. 30-29-nél az 58. perc végén a román csapat edzője időt kért, a támadás végén Szemerey védett. A végjáték nagyon rosszul alakult, másfél perc alatt három eladott labda, három román gól, így a Bistrita 32-30-as győzelmet aratott.

A második félidőben feljavult az MKC támadójátéka, illetve Szemerey is jól védett, összesen 14 védéssel zárt (35%). Stranigg Zsófia 6, Tóth Gabriella és Lancz Barbora pedig 5-5 gólt lőtt.

Az elrontott végjáték miatt viszont nehezebb helyzetbe került a magyar együttes, a visszavágót jövő szombaton rendezik 14 órától.

Forrás: EHF European League Facebook-oldala

 

469 megtekintés.

Megosztás