Tizenkettedik fordulójához érkezik a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköre a hétvégén, ahol már a biztos negyeddöntős Győri Audi ETO KC mellé további csapatok csatlakozhatnak.

IK Savehof – Buducsnoszt
Péntek 20:45

Kivételesen nem szombaton, hanem egy nappal korábban kezdődik a forduló, ahol az „A” csoport utolsó két helyezettje csap össze. Az idei kiírásban a svéd 269, míg a montenegróiak 251 gólt szereztek, ezzel a teljes mezőny 14. és 16. helyét foglalják el, ezek mellett a Savehof a második legtöbb gólt kapta eddig (379). A hazaiak számára nem jó előjel, hogy sorozatban 15 vereséget szenvedtek a BL-ben, ami az új rendszerben rekordnak számit.

Johanna Bundsen szerint hinniük kell magukban, valamint a kemény védekezés lehet a kulcs a győzelemhez.
Míg Bojana Popovic a következőket mondta – „fontos, hogy a fiatal játékosaink előre léphessenek a következő Bajnokok Ligája mérkőzéseken. Ha olyan energiával és hozzáállással játszunk, mint a Győr ellen, akkor jó eredményre számíthatunk.”

Odense – Brest Bretagne
Szombat 16:00

A dán együttes a legjobb nyolc között találhatja magát, ha hazai pályán legyőzik francia ellenfelüket, valamint a CSM Bukarest vereséget szenved a Győr ellen. Saját csoportjában a legeredményesebb együttes az Odense, 370 lőtt góljával pedig az egész mezőny harmadik helyét foglalják el, nem csoda, hogy a klub történelmének legjobb szezonkezdetét produkálták. Kilenc egymás elleni találkozóból hatszor a dánok örülhettek, valamint az őszi mérkőzésen is Ole Gustav Gjekstad együttese bizonyult jobbnak (25-26).

„Nagy lépést tehetünk a negyed döntő felé, de a hétvégén egy kiváló ellenféllel mérkőzünk meg, akik az utóbbi időben kitűnő kiegyensúlyozottságról és formáról tettek tanúbizonyságot. Hazai pályán saját közönségünk nagy támasz lehet számunkra” – fogalmazott az Odense vezetőedzője.

Pablo Morel csapatával az előző hetek útján maradna – „az Odense egy nagyszerű csapat, nagyszerű játékosokkal. Az előző találkozónkon jól játszottunk, de mégis egygólos vereséget szenvedtünk. Most viszont szeretnénk azon az úton maradni, amire rátértünk az elmúlt időszakban és az FINAL4 egyik esélyese ellen egy kemény mérkőzést játszani.”

Győri Audi ETO KC – CSM Bukarest
Szombat 18:00

A Győr csoportelsőként, míg a CSM a második hely reményében lép pályára szombaton. Az elmúlt kilenc szezonban tizenegyszer találkozott egymással ez a két gárda, ebből kilenc alkalommal született győri győzelem. A Rába-partiak 12 meccses győzelmi sorozatnál tartanak, a leghosszabb ilyen szériájuk 2018-2019 között volt, akkor 16 mérkőzést nyertek meg zsinórban. A bukaresti kapusok 13 hétméterest hárítottak az eddigi találkozókon, valamint Cristina Neagu mindössze tizenöt találatra van, hogy elérje az 1100-as számot a Bajnokok Ligájában.

„Saját szurkolóink előtt szeretnénk megtartani azt a lendületet, ami jellemez minket az idei Bajnokok Ligája szezonban. Bár tudjuk nem lesz könnyű, hiszen a Bukarest kiváló játékosokból áll, így ezeknek a találkozóknak mindig különleges a hangulata” – vélekedett Ulrik Kirkely.

Elizabeth Omoregie szerint meglehet a győzelem számukra – „tudjuk, hogy nagyon nehéz a Győr otthonában játszani, de szerintem inkább rajtuk lesz a nyomás, mint sem rajtunk. Ha jó játékot mutatunk meglehet a két pont számunkra, viszont nem véthetünk sok hibát, mert azt az ellenfél könyörtelenül kihasználja.”

SG Bietigheim – DVSC Schaeffler
Vasárnap 14:00

Hiába a kiváló évkezdet, az utolsó hat találkozójából ötöt elveszített a német együttes, viszont így is csupán egy pontra van a harmadik helytől lemaradva – Faluvégi Dorottyáéknak 12, míg a Bukarestnek 13 pontja van jelenleg. A Debrecen harmadik idegenbeli találkozójára készül az idei évben, utoljára a Buducsnoszt otthonában győzedelmeskedtek 27-21-re, amivel a továbbjutásukat is nagyban bebiztosították. Apró üröm lehet a hajdúságiak számára, hogy kapusaik a legalacsonyabb védési mutatóval rendelkeznek a csoportkörben. Előző találkozásuk alkalmával nagyon simán 36-26-ra győzedelmeskedett a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban a Bietigheim gárdája.

„Sokat lépett előre a DVSC csapata az előző találkozásunk óta, ami figyelmeztető számunka, jól felkészülünk belőlük, hogy aztán a szurkolóinkkal együttesen szerezhessük meg a két pontot ellenük” – mondta Jakob Vestergaard a hazaiak vezetőedzője.

Krim Ljubljana – Ikast Handbold
Szombat 18:00

Megtorpant a kezdeti nagy lendület a dánok oldaláról, de még így is nagy esélyük van a legjobb kettőbe kerüléshez Marketa Jarabkovának és csapatának. A cseh játékos, valamint Emma Friis és Ingvild Bakkerud összesen 172 találatot szerzett, míg csapatuk 375-nél tart jelenleg, ami a Metzel holtversenyben a legtöbb. Viszont amennyire gól érzékeny a csapat elől, olyan szinten potyog a saját hálójába is a labda, 342 elszenvedett góljával a mezőny végén található meg az együttes. Dragan Adzic alakulata egy esetleges győzelemmel a nyolcad döntőbe lépne.

Vipers Kristiansand – Zaglebie Lubin
Szombat 18:00

A címvédő szintén szeretné bebiztosítani a helyét a legjobb tizenkettő között, ha győzelmet érnek el hazai pályán lengyel ellenfelükkel szemben, a csapat történelmében ez lenne a 60. diadal. A Vipers az idei szezonban már öt vereséget szenvedett el, viszont utolsó négy találkozójából hármat sikerrel vett a Rapid, a Krim, illetve az Esbjerggel szemben. Lubin gárdája pont nélkül, tizenegy vereséggel áll jelenleg csoportja utolsó helyén.

Metz Handball – Team Esbjerg
Vasárnap 16.00

Joggal érdemelte ki ez az összecsapás a „hét mérkőzése” címet, hiszen a „B” csoport rangadóján két 18 pontos alakulat csap össze a csoportgyőzelem reményében. A francia együttes nyolcmérkőzéses győzelmi szériában van, valamint az előző három Esbjerg elleni találkozójából kétszer győzedelmeskedni tudott, egyszer pedig döntetlent ért el. Metzi oldalon Kristina Jorgensen, Sarah Bouktit és Chloé Valentini 198 találatnál jár, míg Henny Reistad hét találatra van a félezertől.

Rapid Bukarest – FTC-Rail Cargo Hungaria
Vasárnap 16:00

Továbbjutás reményében utazik Romániába a Ferencváros, akik egy ponttal ellenfelük előtt állnak, de a bukarestiek később még találkoznak az eddig nyeretlen Lubin csapatával is. A Rapid két vereséget szenvedett hazai pályán idén, a Metz mellett az Ikast gárdája térhetett haza két ponttal Estevana Polmanéktól. Ha már Polman a hiányzókról is szót kell ejteni: a holland irányító mellett Alicia Fernandez és Eliza Buceschi játékára sem számíthat a hazaiak mestere, míg az FTC-től Andrea Lekic nem léphet pályára kézműtétjét követően. Ha a Ferencvárosnak sikerülne a győzelem ez lenne a Bajnokok Ligájában a 120. diadaluk, valamint a mérkőzésen a harmadik lőtt góljuk a sorozatban már a 6500. lesz.

„A szezon legfontosabb mérkőzése következik, még akkor is, ha két forduló még hátra lesz ezt követően. Ez az a találkozó, amivel bebiztosíthatjuk a továbbjutásunkat a nyolcad döntőbe. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de meglesznek a lehetőségeink a győzelemre, amit ki kell használnunk. Hazai pályán a szurkolóinktól pedig hatalmas segítséget kaphatunk” – fogalmazott David Ginesta Montes a hazaiak vezetőedzője.

forrás, fotó: ehfcl.eurohandball.com

 

 

Megosztás