Site icon Handballexpert

Forduló előtt – női kézi El: Visszavágna az Óvár, Dániában lép pályára a Vác

Két hetes szünetet követően folytatódik a női kézilabda Európa-liga csoportköre, ahol a visszavágók következnek, ugyanis a negyedik körbe ér a sorozat. A Mosonmagyaróvár visszavágna spanyol ellenfelének, míg a váciak a Nyk otthonában lépnek pályára.

A csoport:

Storhamar – Podravka Vegeta
Vasárnap 16:00

Előző találkozásuk alkalmával alacsony gólszámú mérkőzésen a horvátok örülhettek (23-19), viszont legjobbjukat Tina Barisicet elülső keresztszalag szakadás miatt egész szezonra nélkülözniük kell. Storhamar együttese a sorozat legjobb védelmével rendelkezik a 66 kapott góljának köszönhetően, Olivia Lykke Nygaard 50 védésével pedig a második helyen áll a kapusok között. A norvég alakulat négy, míg a horvátok öt ponttal rendelkeznek.

Nyk – Praktiker-Vác
Vasárnap 18:00

Tavaly még ezüstérmes dán együttes most azért lép pályára, hogy életben tartsa továbbjutási reményeit. Két héttel korábban a Vác otthonában 27-24-es vereséget szenvedtek, ami számukra a harmadik volt, addig a váciak első győzelmüket ünnepelhették az idei kiírásban. Herbert Gábor alakulata idáig 72-szer volt eredményes, ami a legrosszabb a mezőnyt tekintve, viszont Kuczora Csenge 37 góljával vezeti a góllövőlistát.

„Arra számítok, hogy a csapatom azt a mentalitást és küzdeni akarást mutatja, amit az előző találkozón. Ez majd meglátjuk mire lesz elég Dániában, hiszen hiába áll jelenleg nulla ponttal a Nyk, ettől függetlenül egy remek együttes, amelynek ez lesz az utolsó lehetősége, hogy a továbbjutást elérje” – fogalmazott Herbert Gábor.

B csoport:

Thüringer HC – Chambray Touraine
Szombat 18:00

Fél lábbal már a legjobb nyolc között érezheti magát a német alakulat, ehhez pedig elég elérniük egy döntetlent. A Chambray játékosai második idegenbeli mérkőzésükre készülhetnek, azonban az előjelek nem a franciák mellett szólnak, hiszen előző három találkozásuk alkalmával vereséget szenvedtek a németektől.

Dinah Eckerle nehéz mérkőzésre számit: „kedvező számunkra, hogy hazai pályán fogadhatjuk a Chamrayt a fantasztikus közönségünk előtt. Eddig minden mérkőzésünket megnyertük, szeretnénk ezt a sorozatot folytatni, de tudjuk, hogy jobban kell kezdenünk a találkozót, mint tettük azt Franciaországban. Kemény és szoros összecsapásra számítok, ahol remélhetőleg mi jövünk ki győztesen”.

Dunarea Braila – Lokomotiva Zagreb
Vasárnap 14:00

Az előző fordulóban hatalmas küzdelemben 30-29-es győzelmet aratott a román együttes, amivel csoportjában a második helyet foglalja el, négy megszerzett ponttal. A Zagreb csapata jelenleg pont nélkül áll, szerdán a horvát bajnokságban arattak 32-26-os győzelmet a Sesvete csapata felett. Mireya Gonzalez 30 találatával a góllövőlista második helyét foglalja el, csapata védekezése pedig kiváló – három fordulót követően 69 kapott góllal állnak, ami meccsenként 23-as átlagot jelent.

„Hazai pályán fogadhatjuk a Zagrebet, ami plusz motiváció számunka. Idegenben sikerült megszerezni a két pontot, de ez nem jelenti azt, hogy itthon könnyed győzelmet tudnánk aratni. A horvát együttes jó erőkből áll, amely jó kézilabdát játszik. Javítanunk kell néhány dolgon és a teljesítményünkön, ha itthon akarjuk tartani a két pontot” – vélekedett Katarina Jezic.

C csoport:

MKS Lublin – Bensheim Auerbach
Szombat 16:00

A 2021-es EHF CUP győztes lengyelek az idei Európa-ligában pont nélkül állnak, a következő vereség pedig a biztos búcsút jelentené számukra. Addig a Bensheim két vereséget követően tudott 35-29-es győzelmet elérni a Lublin ellen. A németek védelme a második legrosszabb jelenleg, a 103 kapott találat több mint 34 gólt eredményez meccsenként.

Edyta Majdzinska meglepődött ellenfele milyen jó döntéseket hozott a hajrában: „fáradtan nehéz jó döntéseket meghozni, ellenfelünknek viszont ez sikerült az első mérkőzésen, ebben nekünk is javulnunk kell, valamint a védekezésünket is feszesíteni kell”.

„Nehéz, egyben teljesen más összecsapásra számítok, mint az első mérkőzésen. A Lublin számára nem lesz veszíteni való, ráadásul hazai közönség előtt játszhatnak, ami plusz motiváció számukra. Továbbra is hinnünk kell magunkban, még annak ellenére is, ha lesznek hiányzóink” – bizakodott a vendégek vezetőedzője.

Nantes – CS Gloria Bistrita
Vasárnap 18:00

Csoportelsőség a tét a két veretlen együttes között, amelyek az előző fordulóban alacsony gólszámú mérkőzésen kénytelenek voltak beérni az egy-egy ponttal (19-19). A győztes nagy lépést tehet a továbbjutás felé, főleg ha a Bensheim vereséget szenved Lengyelországban. Mindkét alakulat hazája bajnokságában a harmadik pozíciót foglalja el.

Helene Fauske szerint az a csapat kerülhet ki győztesen az összecsapásból, amely megtudja tartani sebességét: „fontos számunkra ez a mérkőzés, hiszen egy újabb lépéssel tovább folytathatjuk az álmunkat itt az El-ben. Két héttel ezelőtt megtapasztaltuk, hogy a Bistrita egy erős és okos alakulat, véleményem szerint az a gárda kerülhet ki győztesen, mely megtudja tartani a sebességét és tovább tudja saját játékát játszani. Remélem mi leszünk azok”.

„Biztos vagyok benne, hogy meglesz az esélyünk a győzelemre, ha azt a védekezést tudjuk mutatni, amit Romániában is tettünk, e mellett fontos lesz, hogy támadásban merjünk felelősséget vállalni. Tudjuk, hogy aki ezen a mérkőzésen győzedelmeskedik, az nagy eséllyel a csoportgyőzelmet is bebiztosítja, ennek megfelelően a szezon egyik legfontosabb találkozója lesz ez számunkra” – fogalmazott Florentin Pera a Bistrita vezetőedzője.

D csoport:

Mosonmagyaróvár – Malaga
Szombat 16:00

Spanyolországban betegséggel küzdöttek Gyurka Jánosék, ami a következő napokban még jobban kicsúcsosodott, vélhetően ennek is volt köszönhető a koncentrálatlan játék, így a 29-26-os vereség is. Ezzel a győzelemmel a Malaga együttese is négy egységgel áll a csoportba, s jobb gólkülönbségének köszönhetően a csoportja második helyén, míg az Óvár a harmadik. Ez a vereség mindössze a második volt az egész szezont figyelembe véve a magyar csapat számára, míg a Malaga 26 megszerzett pontjával vezeti hazája bajnokságát. Silvia Arderius Martin 31 gólpasszt osztott ki eddig, ami mérkőzésenként több mint hatot jelent, a selejtező sorozatot is beleszámítva.

„A jól felépített támadójáték és a következetes védekezés fontos lesz az ellenfél rutinos játékosaival szemben, akik kiforrott, átgondolt játékot játszanak. Az utóbbi időben jellemző volt a csapatra, hogy kapkodtunk és hibákat vétettünk, ezeket megpróbáljuk kijavítani” – mondta Gyurka János.

„Ott kell folytatunk, ahol hazai pályán abbahagytuk. A csoport talán legjobb ellenfele ellen lépünk pályára, így nehéz mérkőzésre számítok” – fogalmazott Jesús Gallardo.

CSM Targu Jiu – Sola HK
Szombat 16:00

Először érte el egy együttes a 40 lőtt gólt az idei szezonba, tette mindezt a Sola alakulata hazai pályán a Targu Jiu ellen megnyert találkozón (40:29). A norvég együttes jelenleg vezeti a csoportját jobb gólkülönbségének köszönhetően, 94 lőtt góljával pedig a Európa-liga legtöbb találatot jegyző gárdája.

forrás, fotó, táblázat: ehfel.eurohandball.com

Megosztás
Exit mobile version