A franciák Norvégia felett arattak 24-23-as diadalt, míg Hollandia Spanyolországot múlta felül, Csehország pedig Brazília ellen szenvedett vereséget.

A 4. csoportban Argentína 25-20-as győzelmet aratott Ukrajna válogatottja felett, amivel a csoportban megszerezte az 5. helyet.
Brazília a továbbjutás reményében lépett pályára Csehország ellen, ehhez pedig ötgólos győzelmet kellett volna elérnie Cristiano Silva játékosainak. A siker összejött, viszont csupán három góllal 30-27-re sikerült abszolválni az összecsapást, Markéta Jerábková 11 találatig jutott a mérkőzésen.
Hollandia pedig csoportgyőzelmét biztosította be Spanyolország ellen. A narancs-mezesek végig dominálva 29-21-re múlták felül az Ambros Martin vezette válogatottat.

Csoport végeredménye:

A 2. csoportban Angola egy elképesztő hajrát produkáló Dél-Koreai válogatottat múlt felül 33-31-re, amivel csoportja negyedik helyén végzett.
Szlovénia a papírformának megfelelően legyűrte Ausztria csapatát, a 32-27-es győzelem pedig a csoport harmadik pozícióját eredményezte számukra, Tamara Mavsar tizenegyszer volt eredményes.
Míg a vb eddigi legjobban várt összecsapásán Franciaország 24-23-as győzelmet aratott Norvégia felett. Olivier Krumbholz lányai gyengén kezdték az összecsapást, de a félidőre sikerült az egyenlítés (12-12), majd a folytatásban szinte végig irányították az összecsapást. A győzelemben hatalmas szerepet vállalt Estelle Nze Minko, aki hatszor volt eredményes, valamint a kapuban remeklő Laura Glauser is.

Csoport végeredménye:

fotó: eredmények.com, ihf.info

3200 megtekintés.

Megosztás