Az IHF kedd esti közleménye alapján Kamerun helyett Nagy-Britannia vehet részt a debreceni olimpiai selejtezőn.

Kamerun női válogatottja hiába harcolta ki a szereplés jogát az Afrika-bajnokság ezüstérmeseként, vízumproblémák miatt le kellett mondania szereplését a csütörtökön kezdődő tornán. A nemzetközi szövetség közleménye kiemeli az MKSZ, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a kameruni német nagykövetség elmúlt hetekben tett erőfeszítéseit, melyek ellenére az afrikai válogatott beutazása nem volt lehetséges Magyarországra.

Az IHF Végrehajtó Bizottsága az így felszabaduló helyet első körben az afrikai kontinentális szövetséggel (CAHB) együttműködve egy másik afrikai válogatottnak ajánlotta fel, azonban ilyen rövid idő alatt nem sikerült helyettest találni. A következő lépésben, a körülményeket figyelembe véve az IHF szabadkártya keretében Nagy-Britannia női válogatottjának ajánlotta fel a lehetőséget, mint az „Új Piacok Projekt” egyik tagja, és mint a részvételre nyitott válogatott, aki vállalta a Magyarországra utazást csütörtökig.

A mérkőzések időpontja és sorrendje változatlan marad, Kamerun helyére egy az egyben Nagy-Britannia lép, így csütörtökön 15:30-kor a szigetországi együttes ellen lép pályára a magyar válogatott.

Fotó: ihf.info

 

4111 megtekintés.

Megosztás