Papírforma eredmények születtek a mai három találkozón: a szlovének meccse ugyan szorossá vált a végére, de begyűjtötték a két pontot.

2. Középdöntő-csoport, 4. forduló

Az utolsó előtti forduló első meccsén Szlovénia tűnt az esélyesnek, de az eddigiek alapján a hollandokat sem lehetett leírni. A 14. percig tartották is a lépést, sőt néhányszor vezettek is, innentől azonban elhúztak a szlovének, 19-13 volt a félidei eredmény. A második félidőben sokáig nem is tűnt úgy, hogy ez változni fog, 25-20 után (41.p) azonban elkezdtek zárkózni a hollandok, akik elsősorban Versteijnen ihletett játékának köszönhetően visszajöttek a meccsbe. A Lemgo 23 éves jobbátlövője végül 15 gólig jutott, csapata azonban kettőnél közelebb nem tudott jönni, a szlovének így 37-34-re nyertek. Mindez a hollandok számára a biztos csoportutolsó helyet jelenti, míg a szlovének még reménykedhetnek, hogy játszhatnak az ötödik helyért, de ehhez többek között egy dánok elleni bravúrra és a portugálok pontvesztésére is szükségük lenne.

Szlovénia – Hollandia 37-24

Ld: Marguc, Cehte, Horzen (6-6-6) ill. Versteijnen (15)

A 18 órás meccs a torna eddigi legtöbb gólját hozta, szám szerint 73-at. A svédek sokáig nem tudták lerázni a portugálokat, de a félidő végére a 19 lőtt gólnak és Pellas gólerős játékának köszönhetően néggyel elléptek (19-15). A portugálok a fordulást követően sem tudtak érdemben közelebb jönni, sőt az olló tovább nyílt, és egy nyolcperces portugál gólcsendnek köszönhetően (melyet Frade két gólja keretezett be), kialakították a későbbi végeredménynek számító hétgólos differenciát (26-19, 41.p). A végeredmény 40-33 lett, amellyel a svédek bejutottak a legjobb négy közé. A portugálok a szlovénekhez hasonlóan elköszönhetnek az elődöntős reményektől, de egy hollandok elleni győzelemmel az egyik olimpiai selejtezős helyre jó eséllyel pályáznak.

Svédország – Portugália 40-33

Ld: Pellas (10) ill. M. Costa (8)

A játéknap zárótalálkozóján a torna egyik abszolút esélyese, Dánia játszott Norvégiával. Skandináv derbi, mondhatnánk, ám a az eddigi eredményeket látva nem igazán lehettek bennünk kérdőjelek azzal kapcsolatban, hogy melyik csapat fogja nyerni a találkozót. Ám még így is szinte ijesztő volt az a fölény, amivel Dánia rendelkezett ezen a találkozón – sebességben, taktikailag, keretügyileg, a játék minden elemében. A dánok rögtön elnyúltak 4-9-re, majd még tovább növelték előnyüket. A norvégoknak volt egy visszazárkózási kísérlete, de a dán együttes ezt simán elfojtotta. Ezzel Simon Pytlickék is ott vannak a legjobb négy között.

Norvégia-Dánia: 23-29

Ld: Blonz (5) ill. Gidsel, Pytlick, Lindberg (5)

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, amerikaifocizó emberek és szöveg

Fotó: https://ehfeuro.eurohandball.com/ (kolektiff)

Megosztás