Site icon Handballexpert

Golovin: „A sport a teljesítményekről szól, de sok minden más is befolyásolja a végeredményt”

Golovin Vladimir szövetségi kapitány nyilatkozott az MKSZ kézilabda podcastjében a jövő héten esedékes Euro Cup mérkőzések előtt.
A magyar válogatott először október 11-én lép pályára Debrecenben a Világ – és Európa Bajnok Norvégia ellen, majd október 15-én vasárnap, Schwechat-ba látogat, ahol a házigazda Ausztria lesz az ellenfél.

A kerethirdetéssel kapcsolatban írt cikk: https://handballexpert.com/keretet-hirdetett-golovin-vladimir/?fbclid=IwAR1vHZVUC28Anc1mAg01qbr05TSSYeEVvChbTnjiQ484O48YzxSTBtkQxD

Először a felkészülés menetéről kérdezték a szövetségi kapitányt, aki elmondta, hogy szakmai stábbal már elkezdték a norvég válogatott játékának elemzését. Ezután kitért arra is, hogy két nap lesz felkészülni a mérkőzésre. Hétfő délelőtt erőnléti edzés lesz, amely a korábban elkezdett felmérések folytatása, ez alapján adják majd ki az új feladatokat a játékosoknak. Ezt követően hétfő délután a védekezés lesz a középpontban, kedd délelőtt páros kapcsolatokra fognak fókuszálni, majd délután a támadójáték lesz a téma.

Ezután a 18 fős keret kialakításának nehézségeire tért ki Golovin. 

Először 21 játékos volt meghívva a keretbe, de végül leszűkítették a szakmai stábbal 18 főre.  „Sajnos Szöllősi-Zácsik Szandra kiesett hosszú időre, nehéz őt pótolni.” Golovin szerint a balátlövő poszton nincsenek nagy merítési lehetőségek, Háfra Noémi még nem tart ott, hogy meghívót kapjon. A sérülése után a formába kerüléshez szükséges, hogy minél többet játsszon, még van lehetősége bekerülni a VB-keretbe. Hozzátette, hogy Kácsor Gréta sajnos hullámzó teljesítmény nyújt, az Odense ellen nagyon jól teljesített a hétvégén, de a korábbi mérkőzéseken hullámzó volt a teljesítménye.

Ezután Bordás Réka, Janurik Kinga, Klujber Katrin és Vámos Petra helyzetéről ejtett néhány szót a szövetségi kapitány:

„Nem sok hármas védő van, mondjuk Bordás Réka meghatározó a poszton, a csapatában nagyon kevés időt tölt a pályán, de számítunk őrá. ” Janurik Kinga nagyon jó formában volt mielőtt megsérült. A múlt héten fájt a térde, kiderült, hogy megsérült a porc. Hétfőn megműtötték, várhatólag 4-6 hét kihagyás vár rá, remélhetőleg a VB előtt visszatér és majd a világversenyen is játszhat. Klujber Katrin lába be van kötve, mivel fáj a térde. A három játékos a jobbátlövő poszton megosztja majd a játékidőt, fontos, hogy senki ne legyen túlterhelve. “Vámos Petra fizikálisan jó állapotban van, a BL-meccseken sokszor kerül helyzetbe, a befejezéseket még néha elkapkodja, ez valószínűleg a rutin hiánya.”

Ezután újra a norvégok elleni meccs került a beszélgetés középpontjába.

“A tavalyi EB-n a norvégok ellen az első félidőben jól játszottunk, a második játékrészben támadásban sok hibát vétettünk, amit megbüntettek, így végül 10 gólos vereséget szenvedtünk. A gyors visszafutás kulcskérdés lesz. Az edzéseken készülni kell arra, hogy megbecsüljük a labdát.” Sok-sok mindent kell támadásban és védekezésben gyakorolni kell a világbajnokságig.

A legutóbbi olimpián részt vett a magyar válogatott. “Mennyire kötelező az olimpiára való kijutás?”

„Sportban nincs semmi kötelező, de mindenki azt elvárja, hogy kijussunk. Sorsolás nem reménytelen, sokkal nehezebb ágra is kerülhettünk volna, de ez nem jelenti azt, hogy esélyesebbek vagyunk, mint a montenegrói vagy horvátok válogatott. Mindent megteszünk, hogy jobbak legyünk és mindkét mérkőzést győzelemmel zárjuk.” „A sport a teljesítményekről szól, de sok minden más is befolyásolja a végeredményt”

“Az első két meccsen mi vagyunk az esélyesek, a harmadik mérkőzés a montenegrói válogatott ellen nagyon fontos abból a szempontból, hogy milyen helyen tudunk zárni a világbajnokságon.” Jaukovics visszatért sérülése után, már játszik a Brestben. Az ő játéka meghatározó volt az utolsó EB-n is, amelyen a harmadik helyen végzett a montenegrói válogatott.

Ha megnyerjük a csoportot, akkor Göteborgba költözés után a horvátok ellen  játszunk. A tavalyi EB-n vereséget szenvedtünk ellenük, “bízom benne, hogy teljesen más mérkőzés lesz.” Utána valószínűleg Kína és Svédország lesz még az ellenfél a középdöntő során.

A jelenlegi 18 fős keret: 

Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC), SZIKORA Melinda (SG BBM Bietigheim)

Jobbszélsők: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO KC), FALUVÉGI Dorottya (SG BBM Bietigheim)

Jobbátlövők: ALBEK Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC) KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), PAPP Nikolett (Gloria Buzau)

Irányítók: DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs Handball), PÁL Tamara (Gloria Buzau), VÁMOS Petra (DVSC SCHAEFFLER)

Beállók: BORDÁS Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson Mosonmagyaróvári KC)

Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (Kisvárda Master Good SE), KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác)

Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO KC)

Források:

https://spotify.link/GW5i3lyABDb

https://handballexpert.com/keretet-hirdetett-golovin-vladimir/?fbclid=IwAR1vHZVUC28Anc1mAg01qbr05TSSYeEVvChbTnjiQ484O48YzxSTBtkQxDw

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

MKSZ

 

Megosztás
Exit mobile version