Golovin Vladimir keretet hirdetett a jövő heti Németország elleni felkészülési mérkőzésre.

„Mivel nem hivatalos válogatott héten találkozik a keret, a külföldön szereplők így nem tudnak a csapattal tartani, Szikora Melinda azonban a találkozó előtt Németországban csatlakozik az együtteshez.”

A legutóbbi kerethez képest kimaradt Schatzl Nadine, mivel a Győr jövő hét szombaton bajnoki meccset játszik. A balszélre ezáltal Márton Gréta mellett Hársfalvi Júlia került be a keretbe. Kimaradt még a román Buzau csapatában játszó Papp Nikolett és Pál Tamara. A német Bietigheim Szikora Melindát elengedte, viszont Faluvégi Dorottya nem tagja a keretnek, helyette Töpfner Alexandra került be. Böde-Bíró Blanka újra a keret tagja, a múltkori összetartást sérülés miatt hagyta ki.

Az összetartás hivatalosan november 1-5 (szerda-vasárnap) között lesz, de jövő hét szerdán a Debrecen még bajnoki mérkőzést játszik a Budaörs ellen, illetve a Vác pedig a Dunaújváros ellen lép pályára, így valószínűleg néhány válogatott játékos csak csütörtökön csatlakozik a kerethez.

A női válogatott kerete, 2023. november 1-5.:

Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC), SZIKORA Melinda (SG BBM Bietigheim, német)

Jobbszélsők: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO KC), TÖPFNER Alexandra (DVSC SCHAEFFLER)

Jobbátlövők: ALBEK Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC) KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Irányítók: DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs Handball), VÁMOS Petra (DVSC SCHAEFFLER), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Beállók: BORDÁS Réka (Praktiker-Vác), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson Mosonmagyaróvári KC)

Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (Kisvárda Master Good SE), KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác)

Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), HÁRSFALVI Júlia (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: GOLOVIN Vlagyimir

Golovin nyilatkozata:

„A klubok hozzájárulásával kaptunk néhány extra napot, amit ezúton is köszönünk, biztosan hasznos lesz az előttünk álló pár nap, valamint a németországi meccs, hiszen erős ellenféllel szemben gyakorolhatunk a világbajnokság előtt – mondta el Golovin Vlagyimir. – Ezt követően a játékosok visszatérnek klubjaikba, és legközelebb már a közvetlen vb-felkészülés elején, november 20-án találkozunk, majd a svédországi csoportmérkőzések előtt még két találkozó vár ránk Hollandiában, ezen a három meccsen tudjuk tovább pontosítani a játékunkat a vb előtt.”

A Németország-Magyarország mérkőzést jövő hét szombaton (11.04.) rendezik meg, a találkozót az M4 Sport+ közvetíti.

A világbajnokság előtt még Hollandia ellen is pályára lép a magyar válogatott november 25-én és november 26-án.

Felkészülési mérkőzések, Hollandia:

November 25. 19:00, Rotterdam: Hollandia-Magyarország

November 26. 15:00, Almelo: Hollandia-Magyarország

Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség

Fotó: MKSZ

Megosztás